Taliban: Dinimiz pahasına bir barış gerçekleşmeyecek

Taliban: Dinimiz pahasına bir barış gerçekleşmeyecek

Taliban, barış görüşmeleri ile ilgili yaptığı açıklamada "dinimiz ve bağımsızlığımız pahasına bir barış gerçekleşmeyecek" mesajını verdi

Taliban, Afganistan'daki barış görüşmeleri ile ilgili resmi internet sitesi aracılığıyla bir beyanatta bulundu. Barışın önemli bir ihtiyaç olduğuna değinilen açıklamada, barışın tavizler verilerek gerçekleşmeyeceği belirtildi. Açıklamanın tam metni şu şekilde:

"Barış, savaştan zarar görmüş ve yıllardır barışı arzulayan her toplum için kıymetli bir mücevherdir. Barış, kabileler ve uluslar arasında güvenliği, saadeti ve kardeşliği ihtiva eder ve insanların maddi ve manevi refahını ifade eder.

Afgan ulusu örnek bir barış ve selamet ile kutsanmıştı. İslami bir sistem inşa edilmiş; kabile, ırk ve dile ait önyargılar yok edilmiş, güç bir merkezde toplanmış ve Afgan toprakları içerisinde yaşayanlar birbirlerine saygı ve sevgi çerçevesinde muamele etmişlerdi. İslam Emirliği insanların haklarını insanlara vererek, onları koruyarak ve onlara hizmet ederek muhafız güç görevini görmüştü."

"Batıdan gelen fırtına barışımızı yok etti"

"Sonra aniden batıdan gelen bir fırtına topraklarımızı savurdu. İnşa ettiğimiz barış ve selameti yok etti, yerine baskı ve barbarlık sisi bıraktı. Kan selinin kapılarını açtı, adalet güneşimizin üzerini örttü; güvensizlik, ahlaksızlık ve yolsuzluk yangınını saldı. Afgan halkı barış için haykırdı, insanlığın ve insan haklarının kapılarını çaldı. Medeni dünya seslerini duymazlıktan geldi, Batılı işgalcilerin barbarlığı karşısında tıkadılar kulaklarını, mühürlediler ağızlarını.

Afgan ulusu barışı, etik ve manevi değerleri, emniyeti yeniden kazanmak adına batılı savaş makineleriyle ve onların destekçi güçleriyle yıllardır mücadele ediyor. İşgal hanesini yıkana kadar, nefret ve sapkınlık putlarını paramparça edip külleri üzerine özgürlük hanesini inşa edene kadar ve milyonlarca şehidin rüyalarında hüküm süren barış ve emniyet ortamı ile kentlerini güzelleştirene kadar mücadelelerine devam etmeliler."

"Makyajlı bir barış istemiyoruz"

"Afgan ulusu işgalin karşısında emsalsiz bir fedakârlık örneği sergiledi. İslam’ın ve Afgan hamasetinin yüce kalelerinin teröre ve tehditlere karşı boyun eğmeyeceğini dünyaya öğretti. Evet, bu yüce Afgan hamaseti Cengiz Han’ın ölümüne, İngiliz ve Sovyet İmparatorluklarının yıkımına şahit oldu. İşgalcilerin rezilliği ve halkının cesaretini anlattı dilden dile.

Barışa susadık, barış istiyoruz ve barışa hazırız. Fakat gerçek barışa talibiz, savaşta baskı gücü olarak kullanılan makyajlı bir barış istemiyoruz. Hayatlarımızı feda edecek derecede barışa adadık kendimizi. Fakat İslami ilkelerimiz ve bağımsızlığımız pahasına barış yapmayacağız."

"Dinimizin her şeye hükmettiği bir barış"

"Dinimizin alaya alınmadığı, dini değerlerimizin korunduğu, ibadetlerimize saygı duyulduğu ve tüm nizamların kaynağının yüce Kur’an ve nebevi gelenek olduğu ebedi bir barış istiyoruz. Batı kültürünün def edildiği, ateizm ve diğer sapkın ideolojilerin ortadan kaldırıldığı, ulusal çıkarlarımızın ve hudutlarımızın güvence altına alındığı ve yüce dinimiz İslam’ın devlet işlerinden sosyal ilişkilere kadar her şeye hükmettiği bir barış.

 

Fedakârlık cevheriyle talibiz güzelleştirmeye memleketimizi

Değiliz kimsenin kölesi, yalnızca talibiz yaşamaya dinimizi”

Barış görüşmeleri ertelenmişti

Afgan hükümeti ve Taliban arasındaki barış görüşmelerinin ilk turu, geçen yıl Pakistan'ın Muri kentinde yapılmıştı. Taliban lideri Molla Ömer'in ölüm haberinin ardından geçen yıl 31 Temmuz'da yapılması planlanan barış görüşmelerinin ikinci turu ise süresiz ertelenmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.