"IŞİD'in İran liderini öldürdük"

"IŞİD'in İran liderini öldürdük"

İran medyasının istihbarat ajanlarına dayandırdığı habere göre, İran'daki operasyonları yöneten IŞİD üyesi öldürüldü.

İran medyasının ismini vermediği kaynaklara dayandırdığı habere göre; IŞİD'in İran'daki 'emiri' ülkedeki güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Bağımsız kaynaklarca da doğrulanmayan bu haber hakkında IŞİD'den herhangi bir açıklama veya yorum gelmedi.

İran yönetimi Ağustos ayında üst düzey bir IŞİD üyesinin öldürüldüğünü açıklamış ancak detaylar karanlıkta bırakılmıştı. Ayrıca İranlı yetkililer, ülkelerine sızmak isteyen IŞİD üyelerine karşı operasyonlar düzenlediklerini sıklıkla duyurmuşlardı. Ancak bu açıklamalar, İran İslam Cumhuriyeti'nin bölgesel maceralarını güçlendiren mezhebi duyguların istismar edilmesinin peşi sırasında geldi.


16 Ağustos'ta baskın yapılan evden fotoğraflar (Kaynak: İran medyası) 

İran'ın radikal kanadına yakın olan Pars News'in haberine göre, İran'da bir IŞİD çekirdek yapılanmasının oluşmaması için büyük güvenlik önlemleri alındı. İstihbarat Bakanlığı ajanlarının ifadelerine dayandırılan habere göre; bir süre önce İran'ın sınır kenti olan Kermanşah'da bulunan bir sitede, IŞİD'in sözde İran sorumlusu düzenlenen bir operasyon ile öldürüldü. Habere göre; ajanlar IŞİD sorumlusunun adını paylaşmadı ancak yerel kaynaklara göre adı Ebu Aişe'ydi. İran medyasına göre Ebu Aişe, IŞİD'in İran'daki operasyon sorumlusuydu. İddiaya göre uzun bir süre takip edilen Ebu Aişe, keskin nişancı ile hedef alınmıştı.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.