Kasım Süleymani'ye yakın Şii komutan Halep'te öldürüldü

Kasım Süleymani'ye yakın Şii komutan Halep'te öldürüldü

Asa'ib Ehlul Hak grubunun Suriye'deki ileri gelen saha komutanlarından biri Halep'te yaşanan çatışmalarda öldü.

Irak merkezli Şii milis grup Asa'ib Ehlul Hak'ın saha komutanlarından Muhammed Bagher Suleymani Halep'te öldürüldü. Şii komutan, İran Devrim Muhafızları'nın sınırdışı operasyonlarını yürüten Kudüs Güçleri lideri Kasım Süleymani ile yakın ilişki içindeydi. 

Asa'ib Ehlul Hak, Muhammed Bagher'in "İslam'ın kutsallarını savunurken öldürüldüğünü" duyurdu. İran medyası, Süleymani'nin hac ziyareti sırasında çekilmiş iki fotoğrafını paylaştı. Bir fotoğrafta Şii komutanın, Kasım Süleymani ile bir arada olduğu görülüyor.  Fotoğrafta bulunan diğer isimler olan Ali el Yasiri ve Seyyid Hamid Jazayeri ise 2013 yılında Irak'ta kurulan Şii Horasani milis grubun liderlik ve lider yardımcılığını yapıyor. Horasani grubu, Şam'da bulunan Seyyide Zeynep türbesini korumak için Suriye'ye girdiğini duyurmuştu.

Irak, Afganistan, Lübnan ve Pakistan'dan Suriye'ye gelen binlerce Şii, İran'ın liderliğinde Suriyeli muhalif gruplara karşı savaşıyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.