Şam'ın Fethi Cephesi, esir Alman gazeteciyi kurtardı

Şam'ın Fethi Cephesi, esir Alman gazeteciyi kurtardı

Şam'ın Fethi Cephesi -eski adıyla Nusra Cephesi-, Janina Findeisen'i kaçıran silahlı grubu mahkemede yargılayacağını açıkladı.

Eski El Kaide bağlantılı Şam'ın Fethi Cephesi grubu, 'silahlı bir grup' tarafından esir tutulan Alman bir gazeteci ve bebeğinin düzenlenen bir baskın ile kurtarıldığını duyurdu.

27 yaşındaki Janina Findeisen, önceki Ekim ayında yedi aylık hamile olduğu sırada Suriye'de kaçırıldı. Kaçıran grubun Nusra Cephesi'ne bağlı bir grup olduğu, ancak El Kaide ile bağların koparılması sonrası örgütten ayrıldığı ileri sürüldü.

Alman Dışişleri Bakanlığı, Perşembe günü yaptığı açıklamada Alman vatandaşı gazetecinin bebeği ile birlikte Türkiye'ye geçtiğini doğruladı ve durumlarının iyi olduğunu ekledi. Ancak açıklamada kadının kimliğine dair bir bilgi verilmedi.

Çarşamba günü Şam'ın Fethi Cephesi tarafından yapılan açıklamada, savaşçılarının gazeteci kadını 'silahlı bir gruptan' kurtardığını ilan ederken, kadının kaçırılmasında herhangi bir ilgilerinin olduğu iddialarını reddetti. 

"Kaçıranları tutukladık"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

"Janina Findeisen yaklaşık bir sene önce bir grup silahlı kişi tarafından kaçırıldı. Silahlı grup, Şam'ın Fethi Cephesi'nin adını kullanarak fidye talep etti. Bizler 1 Aralık 2015'te kaçırma hadisesi ile ilgimizin olmadığını beyan etmiştik. Yeni bir bilgiye ulaşmamızın ardından bir ay önce soruşturma başlattık."

Şam'ın Fethi Cephesi, soruşturmanın sonucunda bir hapishaneneye ulaştıklarını ve "hapishaneye baskın düzenleyerek, gazeteciyi kurtardıklarını ve silahlı kişileri tutukladıklarını" açıkladı. 

Açıklamada baskın yapılan yer ve silahlı grubun adı hakkında bilgi verilmedi.

"Suriye'ye 'eman' ile girdi"

Açıklamaya göre; birkaç gün önce şeriat mahkemesi kadının serbest bırakılmasına karar verdi. Mahkeme kararında, kadın gazetecinin Suriye ziyareti boyunca korunmasını gerekli kılan bir "eman anlaşması" ile ülkeye giriş yaptığını belirledi.

"Bugün, Janina Findeisen ve bebeği Türkiye'ye giriş yaptı. Silahlı grubun üyeleri mahkemede yargılanacaklar"

"El Kaide'den ayrılık"

Şam'ın Fethi Cephesi son aylarda, El Kaide'nin Batı'ya karşı savaşı ile arasında bir mesafe koyma ve Suriye'deki savaşa odaklanma çabası veriyor.

Findeisen'in kurtarılması, diğer bir Alman gazeteci  Jurgen Todenhofer'ın "fabrikasyon" bir röportaj ile Şam'ın Fethi Cephesi'ni ABD'den silah almakla suçlamasının ardından gerçekleşti.  Todenhofer, bir rejim askeri ile gerçekleştirdiği röportajı "Şam'ın Fethi Cephesi komutanı ile röportaj" olarak sunmuş, söz konusu haber oldukça tepki çekmişti.

Kaynak: Mepa News

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.