ABD 'sahte El-Kaide videoları' için yarım milyar dolar para harcadı

ABD 'sahte El-Kaide videoları' için yarım milyar dolar para harcadı

Pentagon'un İngiltere'deki bulunan bir reklamcılık şirketine sahte El-Kaide videoları yapması için 540 milyon dolar ödediği ortaya çıktı.

ABD'nin İngiliz PR şirketi Bell Pottinger'a 2007 ile 2011 yılları arasında sahte propaganda videoları hazırlattırarak daha sonra bunları CD'ler halinde Irak'taki militanlara dağıttığı, bunların izlendiği bilgisayarları da CD'lerin içindeki bir kod yardımı ile tespit ettiği rapor edildi.

2007-2011 arasında uygulanan projeyi Araştırmacı Gazetecilik Bürosu'nun (TBIJ) eski çalışanı Bell Pottinger adlı bir kişi deşifre etti. Bell Pottinger'in verdiği bilgilere göre projede, Pentagon, Milli Güvenlik Konseyi ve CIA ortak bir şekilde çalışmış.

Pentagon'un sözü edilen PR (Halkla İlişkiler) firmasına 540 milyon dolar ücret ödediği de belirtildi. 

Projenin ne kadar başarılı olduğu ve kaç kişinin tespit edildiği konusunda ise herhangi bir bilgi verilmedi.

PEMBE DİZİLERİN SENARYOLARINA DA SIZDILAR

2006-2008 yılları arasında Bell Pottinger'da çalışan Martin Wells, şirketin ayrıca El Kaide'yi karanlık bir "terör örgütü" olarak göstermek için reklamlar tasarladığını ve  ana karakterleri "terörizmi" kötüleyen yerel pembe dizilerin senaryolarının yazımıyla da uğraştığını ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.