IŞİD TSK'ya Ait 2 Tanka Saldırdı

IŞİD TSK'ya Ait 2 Tanka Saldırdı

IŞİD'in Vukuf Bölgesinde düzenlediği saldırılarda 2 asker hayatını kaybetti, 5 asker yaralandı

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; bugün koalisyon güçleri desteğindeki Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Vukuf ve Sadvi köyleri ele geçirildi.

Operasyonların sürdüğü Vukuf bölgesinde çıkan çatışmalarda, terör örgütü DAEŞ unsurlarınca, güdümlü TAS roketleriyle Türk Silahlı Kuvvetlerine ait iki tanka yönelik saldırı düzenlendi. Saldırıda 2 asker hayatını kaybetti, 5 asker yaralandı. Yaralı askerler helikopterle hastaneye sevk edilerek tedavi altına alındı.

Öte yandan, yine Vukuf bölgesi ve civarında süren çatışmalarda 2 ÖSO personeli hayatını kaybetti, 2 personel de yaralandı. Tahliye edilen yaralıların hastanede tedavilerine başlandı.

Terör örgütleri tarafından kullanılan ve hudut bölgesinde güvenlik riski doğuran Suriye'nin kuzeyinde yürütülen koalisyon harekatına destek veren Türk Silahlı Kuvvetlerinin, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri aldığı ve bu konuda azami hassasiyet gösterdiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.