41 bin asker 'Fırat Kalkanı' için hazır bekliyor

41 bin asker 'Fırat Kalkanı' için hazır bekliyor

IŞİD çok önemli yığınak yaptığı bölgenin ele geçirilmesi için Türkiye’nin yüklü kara gücüyle Suriye’ye müdahalesine kesin gözüyle bakılıyor.

Fırat Kalkanı Harekâtı'nın IŞİD'ın yığınak yaptığı el-Bab'a doğru genişlemesine kesin gözüyle bakılıyor. Ancak kritik ilçenin yalnızca ÖSO güçleriyle ele geçirilememe riski mevcut. Yeni Şafak'ın haberine göre; bu ihtimale karşı Genelkurmay, B planını hazır bekletiyor. Harekâttan haftalar önce sınır hattına yığınak yapan, binlerce kişilik tank personeli ile piyade gücünü Suriye'nin sıfır noktasına yerleştiren TSK, el-Bab operasyonunda kesin zafer için işi sıkı tutuyor. Askeri kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suriye'deki operasyonlar için müdahaleye hazır bekletilen asker sayısı 41 bin.

ÖSO 1800, DEAŞ 4 BİN KİŞİ

Suriye'nin en önemli kenti Halep'in kuzey kırsalındaki birçok bölge halen IŞİD'in elinde. El-Bab başta olmak üzere Savran, Dabık, Hötümlet ve Aktarin beldeleri de örgütün kontrolünde bulunuyor. ÖSO içinde başgösteren sorunlar ve bölgedeki PYD varlığı, Türkiye'nin Suriye'ye kara gücü göndermesine dönük ihtimali güçlendiriyor.IŞİD'in bölgede halen 150'den fazla yerleşim birimini 4 bin savaşçı ile elinde tutması, Fırat Kalkanı Harekâtı'na Türk kara birliği desteğini zorunlu kılan en önemli faktör olarak gösteriliyor. IŞİD'in 4 bin savaşçısına karşı ÖSO'nun Çobanbey bölgesindeki savaşçı sayısı ise yaklaşık 1800. Bu askerlerin savaş kapasitesinin yeterli derecede olmaması nedeniyle TSK'nın çok sayıda kara gücünü Suriye'ye sokacağı düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.