Türkiye'den Somali'ye askeri üs

Türkiye'den Somali'ye askeri üs

Kısa bir süre içerisinde faaliyete geçecek olan üs, Arap yarımadasına komşu, Kızıldeniz'e açılan kapı niteliğindeki Somali'de kuruldu.

Somali'deki Türk askeri üssünde 200 Türk askeri görev yapacak ve El Kaide'ye karşı savaşan Mogadişu hükümeti askerlerine eğitim verecek. Kısa bir süre içerisinde faaliyete geçecek olan askeri eğitim üssü "Afrika Boynuzu" adını taşıyor.

Somali'de yapılan Türkiye'nin yurt dışındaki ilk askeri üssü tamamlandı. BM'in onayladığı anlaşma kapsamında 10 bin 500 Somalili asker Türk üssünde eğitim görecek. Ayrıca askeri üssün güvenliğinin sağlanması için de Türkiye'den asker gönderilecek.

NTV'nin haberine göre, Somali'nin bölgesel anlamda stratejik önemi bulunuyor. Arap yarımadasına komşu olan Somali'nin Aden Körfezi'ne ve Hint Okyanusuna kıyısı bulunuyor. Kızıldeniz'e açılan kapı niteliğindeki Somali korsanların en yoğun faaliyet gösterdiği ülkelerden biri. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.