Mehmet Altan tutuklandı, Ahmet Altan serbest

Mehmet Altan tutuklandı, Ahmet Altan serbest

Katıldıkları televizyon programında "darbe çağrışımıyla subliminal mesaj içeren söylemlerde bulundukları" gerekçesiyle mahkemeye sevk edilmişlerdi.

Savcılık tarafından ifadelerinin alınmasının ardından tutuklanmaları istemiyle nöbetçi İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen Altan kardeşlerin mahkeme sorgusu sabaha karşı sona erdi.

Nöbetçi hakimlik, Mehmet Altan'ın, "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme ve terör örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklanmasına karar verdi.

Mahkeme, Ahmet Altan'ın ise "haftada bir gün evine en yakın güvenlik birimine imza verme" ve "yurt dışına çıkış yasağı" zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakılmasına hükmetti.

Mehmet Altan: Örgüt üyeliği iddiasını kabul etmiyorum

"Darbeye teşebbüs etme ve terör örgütüne üye olmak" suçlarından tutuklanan Mehmet Altan, Fethullah Gülen'i tanıdığını, bulunduğu heyet ile onunla gazetecilik amacıyla yüz yüze görüştüğünü aktardı.

Fetullah Gülen'in nihai hedefinin ne olduğunu bilmediğini söyleyen Altan, "Hakkımdaki örgüt üyeliği iddiasını kabul etmiyorum. Fethullah Gülen'in elini öptüğüme dair iddiada bulunulmuş ise de iddia sahibi özür dilemiştir." dedi.

Evinde bulunan 6 adet 1 dolarlık banknotla ilgili de Altan, "Bunlardan biri 1990 yılında basılmıştır ve kullanılmayacak vaziyettedir. Diğer 5 adet 1 dolarlık banknot ise cüzdanımda bulundu. Bu paraları yurt dışına çıktığımda kullanıyordum" diye konuştu.

Mehmet Altan, savunmasını şöyle sürdürdü:

"14 Temmuz 2016 günü Can Erzincan TV'deki programda dile getirdiğim husus, yasama, yürütme, yargıya ilişkindir. Darbe olacağından haberim yoktu. O televizyon konuşmasında kastettiğim yapı, devlet organlarıdır. Subliminal, insan bilincinin algılamadığı mesajları bilinç altına yerleştirme anlamına gelmektedir. Bu durum skandal niteliktedir. Bilinçaltına hükmetmem nedeniyle tutuklanmam isteniyor."

 


 

Ahmet Altan: Bilinçaltına hükmetmem nedeniyle tutuklanmam isteniyor

Ahmet Altan ise savunmasında, "Hakkımdaki gözaltı ve arama kararında, 'subliminal mesaj vermek suretiyle FETÖ'ye destek olduğum' iddia edilmiştir. Subliminal kelimesi, insan bilincinin algılamadığı mesajları bilinçaltına yerleştirme anlamına gelmektedir. Bu durum skandal niteliktedir. Bilinçaltına hükmetmem nedeniyle tutuklanmam isteniyor" dedi.

Altan, kendisi hakkında Balyoz Davası'na destek olması nedeniyle örgütün faaliyetlerine katkıda bulunduğu iddiasının da ortaya atıldığını söyledi.

Bu davayla ilgili yargılama sonucu verilen beraat kararının bir kısmının temyiz edildiğini ve halen Yargıtay'da görüşülmesinin beklendiğini anlatan Altan, "Bu nedenle Balyoz Davası'nın bir kumpas davası olduğunun kabul edilmesi mümkün değildir. Cumhurbaşkanı da Adalet Bakanı da darbe girişimi olduğunu kabul etmişlerdir. Bu nedenle bu iddialar doğru değildir." diye konuştu.

"Cumhurbaşkanı'nı eleştirmem beni darbeci yapmaz"

Uzun süredir yazarlık yaptığına değinen Altan, 2012 yılına kadar da gazetecilik faaliyetinde bulunduğunu hatırlattı.

Ahmet Altan, savunmasına şöyle devam etti:

"Yazdığım yazılar, kötü giden devlet yönetiminin düzeltilmesine hizmet etmeyi amaçlayan yazılardır. Cumhurbaşkanı'nı ya da hükümeti eleştirmem beni darbeci yapmaz. Hayatım boyunca darbelere karşı çıkmışımdır. Bu nedenle darbecilerle birlikte olmam mümkün değildir. Yazmış olduğum iki adet yazı da kötü gidişatı eleştirmeye yöneliktir. Yazılardan bir kısmı alınmıştır. Bu nedenle farklı anlam yüklenmiştir. Yazdığım yazılar uyarı yazılarıdır ve basın özgürlüğü kapsamındadır."

Kaynak: AA

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.