Yıldırım: Normalleşme İçin Uğraşıyoruz

Yıldırım: Normalleşme İçin Uğraşıyoruz

Başbakan Binali Yıldırım, çözüm süreci ve dış politikada normalleşme söylentileri hakkında konuştu

Al Jazeera Türk'ün haberine göre; Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar ile birlikte gerçekleştirdiği "65. Hükümet'i̇n ilk yüz günü" konulu toplantıda konuştu. Yıldırım burada, Türkiye'nin Mısır ve Suriye ile ilişkilerle ilgili şu sözleri sarfetti: 

"Rusya ile ilişkilerimiz iyi değildi. Rusya ile İsrail ile ilişkileri normalleştirdik. Mısır'la, Suriye'yle de ilişkileri normalleştirmek için uğraşıyoruz. Dış politikada ilişkileri normalleştirmek için Türkiye atağa geçti. Türkiye bölgede herkesin umut bağladığı bir ülkedir. Türkiye'deki güven ve istikrar bozulursa dünyanın dengesi değişir."

Yıldırım çözüm sürecinin yeniden başlamayacağını, Türkiye'nin güvenliği sağlama konusunda kararlı olduğunu da belirtti:

"Terörle mücadele yeni bir anlayışla devam ediyor. Ülkenin yer yerinde can ve mal güvenliği sağlanıncaya kadar mücadelemiz devam edecek. Pazar günü Doğu ve Güneydoğu'yu kapsayan yeniden kalkınma projesini de devreye alacağız. Bunun detayları Diyarbakır'da açıklanacak.Bu hainlerin hendeklerle, çukurlarla verdiği zarar 10 milyon dolar civarında. Bu zararları 3 yıl içinde ortadan kaldıracağız. Bir yıl içinde bu insanların hepsine evlerini teslim edeceğiz. Hükümetimiz iç güvenliğin sağlanması konusunda kararlı. Çözüm mözüm yok. O fırsatı kaçırdılar. Çözüm artık milletle. Bu terör örgütlerinin Kürtler diye bir sorunu yok. Kürt vatandaşlarımızın PKK sorunu var.Kentlerde bunu kontrol altına altık şimdi güvenlik güçlerimiz kırsalda çalışıyor"

Bazı belediyelerin PKK’ya destek verdiğini savunan Başbakan çıkarılan kanun hükmünde kararnameleri hatırlattı ve "Gerekli çalışmalar yapıldı. Gereğini yapacağız." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.