Fatih'te IŞİD operasyonu: 40 gözaltı

Fatih'te IŞİD operasyonu: 40 gözaltı

İstanbul'da yapılan baskınlarda yabancı uyruklu 40 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Suriye'nin kuzeyi ve Türkiye'deki IŞİD hedeflerine yönelik operasyonlar sürüyor. İstanbul'un Fatih ilçesinde IŞİD'e yönelik eş zamanlı operasyonlarda yabancı uyruklu 40 kişi gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı, 23 adrese düzenlenen baskınlarda Azerbaycan, İran, Irak ve Afganistan uyruklu 40 şüphelinin gözaltına alındığını, yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildiğini bildirdi.

Şüphelilerden bazılarının birçok kez Suriye'deki çatışma bölgelerine gittiklerinin belirlendiği kaydedildi. 

TSK'dan açıklama

Diğer yandan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'deki IŞİD hedeflerine yönelik operasyonlar da 27'nci gününde. Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, pazar günü Azaz-Rai bölgeleri arasında IŞİD'e yönelik operasyonlarda tespit edilen 37 hedefe 142 adet fırtına mermisi atıldığı bildirildi. Rai bölgesinde Tel Şair, Tall Ar ve Kara Kuz olmak üzere üç meskun mahalde kontrolün sağlandığı, muhalif unsurların yedi kayıp verdiği kaydedildi.

Açıklamada, AFAD ve Kızılay'a ait unsurların, Özgür Suriye Ordusu ve sivillere yönelik lojistik faaliyetlerine kesintisiz devam ettiği de belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.