"Almanya'da Müslümanlara Karşı Ayrımcılık Artıyor"

"Almanya'da Müslümanlara Karşı Ayrımcılık Artıyor"

Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi Başkanı Aiman Mazyek, son zamanlarda Müslümanlara karşı ayrımcılıkta artış yaşandığını söyledi.

Die Welt Gazetesine konuşan Mazyek, “Müslümanlara yönelik ayrımcılığın arttığını hissediyor musunuz” sorusuna şöyle cevap verdi: “Evet. Bu öyle belirsiz bir his değil, rakamlarla ortada. 2014 yılından 2015 yılına baktığınızda camilere yönelik saldırıların kat be kat arttığını görürsünüz. Ayrıca sokakta Müslümanlara yönelik şiddet ve sözlü saldırılarda da artış oldu. İnternet üzerinden yapılan nefret söylemleri de var.”

Müslümanların kendilerini güvende hissetmediklerini de belirten Mayzek, burka tartışmalarının İslam karşıtı aşırı sağ bir siyasi parti olan AfD'ye yaradığının da altını çizdi. Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi olarak okullarda ve üniversitelerde yüzlerin görülmesinden yana olduklarını belirten Mayzek, AfD'nin yükselişinin sadece Merkel'in mülteci politikasına bağlanmasını da yanlış bulduğunu kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.