İngiltere Mültecileri "Seçerek Almak" İstiyor

İngiltere Mültecileri "Seçerek Almak" İstiyor

İngiltere Başbakanı Theresa May, ülkeye gelecek mülteciler konusunda hükümetin karar verebildiği bir sistem istediğini söyledi

Timeturk'ün haberine göre; İngiltere Başbakanı Theresa May, ülkesinin AB'den ayrılma (Brexit) kararı çerçevesinde başlayan göçmenlerin sayısının kontrolü tartışmalarına ilişkin olarak, ülkeye kimin geleceğinde hükümetin söz sahibi olduğu bir sistem istediğini söyledi.

May, Çin'de yapılan G20 Liderler Zirvesi çerçevesinde basın toplantısı düzenledi.

İngiltere'ye gelen göçmenlerin sayısının kontrolü konusunda yumuşak başlı davranmakla eleştirilen May, toplantıdaki konuşmasında hakkındaki iddiaları reddederek, "23 Haziran'da Britanya halkının istediği şey, Birleşik Krallık'a AB'den gelen insanların dolaşımının kontrol altına alınmasıydı. (Avustralya'da göçmenlerin sayısının kontrol altına alınmasına ilişkin uygulanan) Puan temelli göçmen sistemi size bu kontrolü vermez." dedi.

İngiliz lider, birçok göçmenin son dönemde öğrenci vizesi alarak puan sistemini suistimal ettiği örneğini vererek, "Çünkü kriterlere uyuyor ve otomatik olarak ülkeye alınıyorlar. Puan temelli sistemdeki sıkıntı da bu. Ben, ülkeye kimin geleceği konusunda hükümetin karar verebildiği bir sistem istiyorum. Bence Britanya halkı bunu istiyor." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.