Der Spiegel minareli kapağına sahip çıktı

Der Spiegel minareli kapağına sahip çıktı

Türkiye hakkındaki özel sayısı ve hazırladığı minareli kapak nedeniyle Ankara'nın eleştirilerine hedef olan Spiegel suçlamaları reddetti.

Almanya'da haftalık yayımlanan Der Spiegel dergisinin salı günü piyasaya çıkan özel Türkiye sayısı, Türkiye ile dergi yönetimi arasında restleşmeye neden oldu. Der Spiegel'den Türk hükümetinin eleştirilerine yanıt geldi.

Derginin Genel Yayın Yönetmeni Klaus Brinkbäumer, "Türkiye hakkındaki haberlerimiz itinayla hazırlanmaktadır ve doğrudur" dedi. Brinkbäumer, "Türkiye ne kadar gazeteciyi hapse attı? Türk hükümetinin basın özgürlüğü anlayışını kesinlikle benimsemiyoruz" diye konuştu.

"Çarpık ve önyargılı"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, derginin Türkiye sayısı hakkında "Oluşturmaya çalışılan imajın, Avrupa'da bir kısım medya organlarının uzun zamandan beri Türkiye'yi hedef alarak kamuoyundaki imajını yıpratmayı amaçlayan çarpık ve önyargılı zihniyetinin yeni bir tezahürü" olduğunu belirtmişti.

Bilgiç derginin kapağının tahrik edici olduğunu, sadece Türkiye değil İslamiyet hakkında da olumsuz algı oluşturacak şekilde hazırlandığını belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.