"YPG'den Şam'a ziyaret"

"YPG'den Şam'a ziyaret"

YPG'li komutanların Suriye rejimiyle görüşmek için Şam'ı ziyaret ettiği öne sürüldü.

Rudaw'da yer alan habere göre; Suriyeli yetkili heyette YPG Genel Komutanı Sipan Hemo ve YPG Sözcüsü Rêdur Xelil dahil bir kaç komutanın daha olduğunu ve Suriye hükümeti ile görüşmek maksadıyla Şam'a geldiklerini belirtildi.

İlk önce Akdeniz kıyısındaki Rus hava üssü Himemim havaalanına giden heyetin daha sonra ordan Şam için yola çıktıklarını belirten Suriyeli kaynak heyetin Haseke'de yaşanan çatışmalar ve Cenevre görüşmelerine katılım konularını konuştuklarını ifade etti.

Suriyeli yetkili heyetin Şam'daki görüşmelerinin ardından Lübnan-Beyrut'taki havalimanı yoluyla Mısır'ın başkenti Kahire'ye gittiklerini ve orda Suriyeli muhalifler ile görüştükleri bilgisini verdi. Görüşmede PYD'nin muhaliflerden Cenevre görüşmelerine katılmak için destek istedikleri ve kendilerine 'terörist' etiketinin kaldırılmasını istedikleri öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.