Erdoğan: Mahkeme kararı aramadan teröristleri teslim ettik

Erdoğan: Mahkeme kararı aramadan teröristleri teslim ettik

Uluslararası Bilim ve Teknoloji Konferansı'nda konuşan Erdoğan, Gülen'in iadesinin gerçekleşmemesini bu sözlerle eleştirdi.

Uluslararası Bilim ve Teknoloji Konferansı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

Basit bir tüfek yapamıyorduk, MİLGEM artık halloldu. Artık Türkiye İHA'ları mühimmatlı olarak üretir hale gelmiştir.

'BUNLAR SÖZ VERİRLER AMA YERİNE GETİRMEZLER'

(Suriyeli sığınmacı sorunu) AB 3 milyar euro sözü verdi, bugüne kadar Suriyelilere gelen 179 milyon euro. Bunlar söz verirler ama yerine getirmezler. Biz bombalardan kaçanlara insani ve İslami görevimizi yerine getireceğiz.

'ABD BİZDEN TERÖRİST İSTEDİĞİNDE PAKETLEYİP GÖNDERİYORUZ'

ABD bizden terörist istediği zaman biz hemen paketleyip gönderiyoruz. Mahkeme kararı demiyorz. Bir terörist (Fethullah Gülen) hala, 17 yıldır, 400 dönüm arazide saltanat sürüyor, bize teslim etmiyorsunuz. '172 ülkede faaliyetlerimizi sürdürüyoruz' diyor. Biz de 172 ülkeye diyoruz ki: 'Bakın, uyanık olun.'

'TERÖR BİÇİM DEĞİŞTİRİYOR'

15 Temmuz darbe girişimi yeni nesil bir terör eylemidir. Terörün biçim değiştirdiğine şahit oluyoruz.

'BM, ADALET TESİS ETMİYOR'

Adalete dayalı olmayan bir anlayışla BM bugün adalet tesis etmiyor, tam aksine insanlığa yüktür. BM Güvenlik Konseyi'nde 1 milyar Müslüman'ı temsil eden üye yok. Ben diyorum ki 20 ülke daimi üye olsun. 10 üye de 2 yılda bir 193 üye içinden değişsin. BM Güvenlik Konseyi reformunun bir an önce gerçekleştirilmesi dünyanın geleceği bakımından hayırlı olacaktır. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.