Alman dergisinden 'şüpheli' Nusra röportajı

Alman dergisinden 'şüpheli' Nusra röportajı

Alman Focus dergisinin Nusra komutanı olduğu iddia edilen bir kişi ile yaptığı röportaj inandırıcı bulunmadı.

Alman Dergisi Focus’un adını Şam'ın Fethi Cephesi olarak değiştiren Nusra Cephesi'nin komutanı olduğu iddia edilen Abu al-Ezz kod adlı kişi ile yaptığı röportaj inandırıcı bulunmadı.

Dünya Bülteni'nin haberine göre; röportajda Abu al-Ezz kod adlı kişi ABD'nin örgüte başta BGM-71 TOW tanksavar füzeler olmak üzere çok sayıda silah gönderdiğini iddia ediyor. Jürgen Todenhöfer imzalı röportajda ABD, Rusya ve BM tarafından terör örgütü olarak kabul edilen Nusra Cephesi'ne silah verilmesine herhangi bir örgütün aracılık edip etmediği sorusuna örgüt komutanı olduğu iddia edilen kişi, “Füzeler, doğrudan bize verildi. Amerikalılar bizim yanımızda" cevabını veriyor.

Ancak röportajda yüzü kapalı olan komutanın El Nusra ile ilgisi olmadığı, daha önce hiç adının duyulmadığı ve örgüt adına eylemlerde bulunmadığı ifade edilerek röportajın düzmece olabileceği kaydediliyor.

Öte yandan komutan olduğu iddia edilen kişinin sol elinin orta parmağına altın şövalye yüzüğü takması da söz konusu kişinin El Nusra ile ilgisi olmadığının işareti olarak kabul ediliyor. Nusra Cephesi’nin yöneticilerinin İslam'da erkek için yasak olan altın yüzük takmasının gerçekçi olmadığı belirtiliyor. Hatta, bu fahiş hatanın yapılmasının ardından Türkçe yayın yapan bazı online haber portallarının, söz konusu röportajdan çekildiği iddia edilen fotoğrafı keserek okuyucuları ile paylaşması dikkat çekti. 

Amerikan yönetimi, El Kaide'den ayrıldığını ve ismini değiştirdiğini açıklayan Nusra Cephesi'nin kendileri için hala "terör örgütü" olduğunu vurgulamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.