Tezkere teklifi mecliste

Tezkere teklifi mecliste

Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bir yıl daha Irak ve Suriye'de operasyon yapma yetkisi veren tezkere meclise sevkedildi.

Irak ve Suriye'ye sınır ötesi operasyonun uzatılması için hazırlanan tezkere meclise geldi. Tezkerenin 1 yıllık süresi 2 Ekim'de dolacak.

Başbakan Binali Yıldırım’ın imzasını taşıyan tezkerede şu ifadelere yer verildi: 

“Türkiye’nin güney kara sınırlarına mücavir bölgelerinde yaşanan gelişmeler ve süregelen çatışma ortamının ulusal güvenliğimiz açısından taşıdığı risk ve tehditler gerek nitelik gerekse nicelik bakımından artmıştır. Ülkemiz komşumuz Irak’ın toprak bütünlüğünün, milli birliğinin ve istikrarının korunmasına büyük önem atfetmekteyiz. Diğer taraftan, Irak’ın kuzey bölgesinde silahlı PKK terör unsurlarının varlığını sürdürmesi, ülkemizin güvenliğine yönelik doğrudan tehdit oluştura gelmektedir.” 

Ayrıca tezkerede DEAŞ ve terör örgütlerinin Suriye’nin kuzeyindeki mevcudiyetinin devam ettiği belirtilerek, “Öte yandan, Suriye’de altıncı yılına giren çatışma ortamında rejim, halka yönelik zulüm, şiddet ve saldırılarını, terör gruplarına desteğini, etnik ve mezhepsel politikalarını sürdürmektedir. Bu durum karşısında Irak ve Suriye’den kaynaklanan, ulusal güvenliğimize tehlike oluşturabilecek her türlü risk, tehdit ve eylemlere karşı, uluslar arası hukuktan doğan haklarımız doğrultusunda gerekli önlemlerin ulusal düzeyde tespit edilerek hayata geçirilmeye devam olunması elzemdir” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.