Türkiye'den ABD'ye 'iç işlerimize karışma' mesajı

Türkiye'den ABD'ye 'iç işlerimize karışma' mesajı

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Twitter'dan Türkiye'nin bağımsızlığı konusunda ABD Büyükelçisi John Bass'a net mesajlar verdi.

28 Belediye'ye kayyum atanmasından 1 gün önce ABD Büyükelçiliği tarafından hazırlandığı anlaşılan metinle Türkiye'ye bir takım uyarılarda bulunulmuştu. Seçilmişlere dokunulmaması konusunda bir takım 'demokratik kaygılar' taşıyan açıklamaların ardından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan sert tepkiler geldi.

TÜRKİYE'NİN HÜR İRADESİ SORGULANAMAZ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla ABD'ye Türkiye'nin kanunlarını hiçbir ülkeden veya güçten izin veya onay almadan uygulayacağını ve hür iradesinin sorgulanamaz olduğunu belirtti.

"ABD BÜYÜKELÇİSİ BU GERÇEĞİ ÖĞRENEMEDİYSE ÖĞRETİRİZ"

Bozdağ, yaptığı açıklamada ABD Büyükelçisi John Bass'a Türkiye'nin iç işlerine karışılamayağı konusundaki gerçeği henüz kavrayamadığını söyleyerek "ABD'nin Ankara Büyükelçisi, hala bu gerçeği öğrenemediyse,ona da sabırla öğretiriz." dedi.

İşte o açıklamalar:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.