Mevlana, oğlunun bazı hatalarına karşı gelinini savunan bir kayınpederdi. Ali Işık tarafından hazırlanan ve "Akademik Sayfalar" tarafından yayınlanan...

Mevlana, oğlunun bazı hatalarına karşı gelinini savunan bir kayınpederdi. Ali Işık tarafından hazırlanan ve "Akademik Sayfalar" tarafından yayınlanan "Mevlevi Mektupları" isimli eserin girişinde gelinine yazdığı zarif mektup şöyle anlatılıyor;


GELİNİNE ZARİF MEKTUP

"Hz. Mevlâna'nın, gelini Fatma Hatun'a yazdığı bir mektup ünlüdür. Fatma Hatun ile kocası Sultan Veled'in araları bir zaman bozuldu. Fatma Hatun, Hazret'in en sevgili dostu Zerkuplu Selahaddin'in nazlı kızıydı ve kayınpederi nezdinde değeri yüksekti. Onu teselli etmek üzere kendi mübârek elleriyle bir mektup yazdı, mühürledi ve onayladı.

Lütfen şu zerafete bakınız...

OĞLUM SİZİ İNCİTİRSE...

Mevlâna'dan Fatma Hatun'a,

Şiir:

"Benim ruhum senin ruhunla kavuşmuş, birleşmiştir.

Seni inciten her olay beni de incitir."

"Eğer aziz oğul Bahaeddin (Sultan Veled) sizi incitmeye çalışırsa, Tanrı'ya tekrar tekrar yemin ederim ki, onun sevgisini gönlümden çıkarır, selâmına cevap vermem. Cenazeme gelmesin istemem. Celâli yüce olan Hak Teâla sizin daima dostunuz olacaktır. Allah'ın kulları da sizin dostluğunuzdadır. Kim sizin hakkınızda artık-eksik söylerse söylesin, deniz, köpeğin ağzıyla kirlenmez, şeker dengi sineğin banması ile değerinden yitirmez."

"Eserleriniz hiçbir zaman tükenmesin, nesliniz kıyamete kadar kesilmesin, gönlünüz, çocuklarınızın gönlü kederli olmasın; âmin ey âlemlerin yüce Tanrısı Allah'ım."

Tıkla

Haberler Haberleri

SÖZÜMÜZ SÖZLÜĞÜMÜZ
TYB Konya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'yı Ziyaret Etti
Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Mustafa Kavuş'a Tebrik Ziyareti
İslam Mecmuası ve Yeni Türkiye
YUNUS EMRE ŞİİR KLİBİ