KAZIM ÖZTÜRK yazdı: YAZACAK ÇOK ŞEYİMİZ, GEZECEK ÇOK YERİMİZ VAR!

Gezmek, görmek, bilmek, anlamak, muhabbet etmek... her birisi cana can katan kavramlar! Bendeniz; "gelenekselleşti" diyorum, TYB Konya Şubesi'nin; "Yazacak...

Gezmek, görmek, bilmek, anlamak, muhabbetetmek... her birisi cana can katan kavramlar! Bendeniz; "gelenekselleşti"diyorum, TYB Konya Şubesi'nin; "Yazacak çok şeyimiz var" başlığıyla devam eden;insanlarla tanışma, yeni yerler görme, kültür kaynaşması... daha önemlisi; bizibiz yapan özümüzün dünya gözüyle müşahede edilmesi, gelecek nesillereaktarılması, unutulmaya yüz tutmuş; "dostluk, muhabbet, kaynaşma" kültürümüzüncanlı tutulması şuurunu bir kez daha yaşadık! Böylesine bir organizasyonyaptıkları için başta TYB Konya şubesi'ne, bu kültür gezisinde ulaşımımızısağlayan sevgili otobüs kaptanlarına, TYB'nin görünmeyen kahramanına, gezidekoordinatörlük yapan sevgili kardeşime en içten ve samimi duygularımla teşekküretmeyi bir borç biliyorum.

Asıl teşekkürlerim; 2 ay kadar önce MuğlaBasın ilan Kurumu Müdürlüğüne atanan, TYB Konya Şubesi Başkanı sevgili M. AliKöseoğlu, Muğla il Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, Köyceğiz İlçe MilliEğitim Müdür Fazıl Karabağ, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürü; Emin Geçim veekibine, Köyceğiz, Bodrum, Muğla Öğretmenevi yöneticilerine de özel olarakşükranlarımı sunuyorum.

Yukarıda; "görmek ve bilmek" kavramlarınıbelirttim, buna dayalı olarak; iaşe ve ibadetimizde bizlere gerekli ihtimamıgösteren; Köyceğiz Turizm Uygulama Oteli personeline, Turgut Reis AnadoluOtelcilik Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli yönetici ve personeline de ayrıayrı teşekkür ediyorum.

Toplu geziler, insanların bir birleriylekaynaşmak, tanışmak, konuşmak ve sıcak ilişkiler kurmak açısından son dereceönem arz eder! İnsanları tanımak için; "ya yolculuk yapacaksın, ya yemekyiyeceksin veya ticarette bulanacaksın" prensibi gerçekten geçerliliğinikoruyor, tazeliğini muhafazaediyor! Her ne kadar geçici, 2 günlük kısa bir gezide olsa, bu prensip değişmez! TYB'nin her gezisine imkânlarım ölçüsünde katılmayaçalışırım. Her gezi güzel olur, huzur içinde ve muhabbet havasında geçer!

Ülkeler ve devletler de; aynen otobüsleyolculuk yapan insanlar gibidir. Yolcular içinde her düşünceden, her fikirden,her anlayıştan, hatta her inançtan insan mevcut olur. Önemli olan bu insanlarlaiyi bir iletişim kurmak, iyi bir diyalog ortamı tesis etmektir. Aynı fikir,düşünce ve inançtan insanlarla diyalog kurmaktan öte, değişik inançtaninsanlarla diyalog kurmaya çalışmak, bu "diyalog müessesesi"ni ikame etmekzorunluluğu vardır.

İnsanları ötekileştirmeden, Rabbimizinyarattığı güzel varlıklara ön yargıyla yaklaşmadan, bütün güzellikleri birliktepaylaşmak daha güzel değil mi? Yüce Mevla isteseydi insanların hepsini aynıinanç, aynı düşünce, aynı fikir, aynı grupta yaratamaz mıydı? Buna yetmez mi?Halbuki hepimizi değişik kavimlere, değişik ırklara ayırmış; tanışalım,anlaşalım, görüşüp konuşalım, birlikte paylaşalım... diye!

Yurdumun her yeri ayrı güzel! Fırsat meydanagetirip, çalışma hayatının, sıkıcı, monoton, içe kapatan... stresinden sıyrılıp;Allah'ın; "yeryüzünde gezip dolaşın" ilkesi doğrultusunda, her yere adım atmak,her şehrimize gitmek, her insanımıza selam verip hal hatır sormak, değişikfikir ve düşüncede de olsa-ki değişik fikirler, değişik düşünceler birerzenginliktir- her insanın elini tutmak, gönlüne girmek... çok önemli diyedüşünüyorum. Armudun sapı, üzümün çöpü var diyerek, bu adam benim gibidüşünmüyor hamakatından sıyrılıp, her insanın; Allah'ın kulu olduğu, Hz.Âdem'den gelen bir kardeşlik bağının bulunduğunu idrak ederek hareket etmeksanırım; çoğumuzun dert yandığı, toplumsal bir yara haline getirilmeyeçalışılan; kamplara ayırma hususunun; "empati" bilinci içinde çözümleneceğinidüşünenlerdenim.

Yazacak Çok Şeyimiz var,konuşacak çok sözümüz mevcut, el ele verecek, gönül kapılarımızı açacak çokmuhabbetimiz var ve olacak!

Kaynak: Yeni Konya Gazetesi - KAZIM ÖZTÜRK

Haberler Haberleri

SÖZÜMÜZ SÖZLÜĞÜMÜZ
TYB Konya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'yı Ziyaret Etti
Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Mustafa Kavuş'a Tebrik Ziyareti
İslam Mecmuası ve Yeni Türkiye
YUNUS EMRE ŞİİR KLİBİ