KONYA'DA KÜLTÜR VE MEDENİYET

KONYA'DA KÜLTÜR VE MEDENİYETTürkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi yayınlarına bir yenisini daha ekledi. Konya'da Düşünce ve Sanat, Konya'da Düşünce...

KONYA'DA KÜLTÜR VE MEDENİYET
Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi yayınlarına bir yenisini daha ekledi. Konya'da Düşünce ve Sanat, Konya'da Düşünce ve Edebiyat, Konya Öykü Günleri, Konya'da Kültür ve Hayat adında daha önce yayınlamış olduğu dört kitaba 2007 yılı içerisinde beşinci kitabı ekledi: Konya'da Kültür ve Medeniyet. Editörlüğünü Ümit S. Taşkesen'in yaptığı kitap TYB Konya Şubesi tarafından 2004-2005 yılları içerisinde gerçekleştirilen program metinlerinden oluşuyor. "Söz uçar yazı kalır" düsturundan hareket eden TYB Konya Şubesi yıl içerisinde gerçekleştirilen programda konuşulanları "tarihe kayıt düşmek" adına kayıt altına almaya devam ederek program metinlerini kitaplaştırarak Konya'nın kültür tarihine önemli kayıtlar düşüyor.
Konya'da Kültür ve Medeniyet kitabında birbirinden değerli yazılar yer almakta. Konya Tarihinden Konya'ya Aşk Mektupları ve Geleneksel Sanatlara, Türkçe'den Türkülerimize, Türkistan'dan Arap Edebiyatına, Kısa Film Tarihinden Mevlana'nın Düşünce Hayatına, Mehmet Akif Ersoy'dan Necip Fazıl'a, Cahit Zarifoğlu'ndan Attila İlhan'a, Zemçi Çetinkaya'dan A.Sefa Odabaşına çok zengin konulardan oluşan kitapta konular farklı yazarlar tarafından ele alınıp inceleniyor. Kitaptaki yazarlar arasında Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, Prof. Dr. İbrahim Erol Kozak, Prof. Dr. Haşim Karpuz, Prof. Dr. Ahmet Kazım Ürün, Prof. Dr. Mehmet Demirci, Doç. Dr. Alim Gür, Doç. Dr. Mustafa Aydın, Yrd. Doç. Dr. Yakup Şafak, Yrd. Doç. Dr. Caner Arabacı, Dr. Kamil Uğurlu, İbrahim Demirci, Hasan Arslan, Ali Işık, Ahmet Çalışır, Fatih Özkafa, Bekir Şahin, Abdullah Uçar, Şaban Abak, M.Akif Kuruçay bulunuyor.
Kitaba bir sunuş yazısı yazan TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu bu yazıda " Toplum olarak yüzeyselleştirilmeye itildiğimiz son yıllarda gelenek ve kültürümüzle birlikte medeniyetimizin dinamiklerini de gün yüzüne çıkarmayı temel bir görev addediyoruz. Toplumun; sığlığına, hedefsizliğine, menfaatçi ve hazcı yaşam biçimine karşın ilkeli duruş, erdemli yürüyüş içinde olan üretken münevver azınlığın yaptıklarına katma değeri olabiliyorsa bu yapılan kitaplar ve çalışmaların amacına ulaştığı söylenebilir" diyor.

Haberler Haberleri

SÖZÜMÜZ SÖZLÜĞÜMÜZ
TYB Konya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'yı Ziyaret Etti
Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Mustafa Kavuş'a Tebrik Ziyareti
İslam Mecmuası ve Yeni Türkiye
YUNUS EMRE ŞİİR KLİBİ