Lütfi AYHAN yazdı: Muğla'dan Birkaç Not

Bu gezinin mimarları olan Muğla Milli Eğitim müdürü Celaleddin Ekinci ile Muğla Basın yayın İlan kurumu başkanı Mehmet Ali Köseoğlu nun büyük özverileri...

Bu gezinin mimarları olan Muğla Milli Eğitimmüdürü Celaleddin Ekinci ile Muğla Basın yayın İlan kurumu başkanı Mehmet AliKöseoğlu nun büyük özverileri tüm misafirlerin takdirine neden oldu. Öbürtaraftan Bodrum İlçe MEB müdürü Emin Gecin ile Muğla Bölge Orman Müdürü MehmetÇelik Beylerin yakın ilgi ve alakası biz seyyahların moral kaynağı oldu. Evsahiplerimizin öne çıkan bariz vasıfları hemşehricilik duygusundan da üstün birşeydi. O şey de onların yazıya, kaleme, sanata, ilme, kültüre, dostluğa, vefayaverdikleri değerdi. Bu hemşehrilerimiz inşallah yapacakları çalışmalar ile,Yörüklerin, efelerin leventlerin, harman olduğu bu şirin ilimizin kültürü ile,İç Anadolu'muzun umranı arasında bir köprü kurarlar. Ortak kültürümüzünkökenleri olan İslam, Türklük, Anadoluluk tohumlarını gönüllere yeniden birdaha ekerler. Çünkü bu günlerde ülkemizde bu meyvelerin dallarında bazıkurumalar var gibi.

Yatukluktan yörüklüğe, yosunluktan berraklığa,pısırıklıktan hareketliliğe vesile olan bu gezi için ilgilere bir kez dahateşekkür ederken, Mekke'den, bazen atla, bazen yaya, deniz veya kara yolu ileEndonazyalara, Asya steplerine, Anadolu bozkırlarına giden bir ümmetin fertleri,Orta Asya'dan Viyana kapılarına dayanan bir ceddin ahfadı olduğumuzuhatırlamamızı rica ediyorum. Böylece bir zamanlar olduğu gibi, bu günde,seçilmiş ümmet olmanın sorumluluğunu hatırlarız. Böylece Dünyanın öbür ucuna,önce gönülleri sonra kirlenmiş toprakları fethetme eylemine vira bismillahderiz.

Kaynak: Hakimiyet Gazetesi -
LütfiAyhan

Haberler Haberleri

TYB Konya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'yı Ziyaret Etti
Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Mustafa Kavuş'a Tebrik Ziyareti
İslam Mecmuası ve Yeni Türkiye
YUNUS EMRE ŞİİR KLİBİ
BAYRAM