ÖYKÜCÜ CEMAL ŞAKAR KONYA'DAYDI

ÖYKÜCÜ CEMAL ŞAKAR KONYA'DAYDI Şakar: "Yazılarımı Peygamber Efendimiz okusaydı ne derdi hassasiyetiyle yazıyorum." Türkiye Yazarlar Birliği...

ÖYKÜCÜ CEMAL ŞAKAR KONYA'DAYDI

Şakar:"Yazılarımı Peygamber Efendimiz okusaydıne derdi hassasiyetiyle yazıyorum."

TürkiyeYazarlar Birliği Konya Şubesi bu hafta düzenlediği söyleşi programında öykü vedeneme yazarı Cemal Şakar'ı konuk etti.

NecmettinErbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Abdullah Harmancı'nın moderatörlüğünüyaptığı söyleşide öykücü Cemal Şakar'ın edebiyat anlayışı ve öykücülüğükonuşuldu. Cemal Şakar, bugünkü edebiyat dünyasının geneline hakim olan "naifedebiyat" ya da "saf edebiyat" kavramlarının bir başka deyişle özerk sanatanlayışının son birkaç asır içerisinde bizim toplumumuza kabul ettirilmiş biryanlış düşünce olduğunu söyledi.

Mesajvermenin edebiyatın dışında bir eylem gibi görüldüğünü, hâlbuki edebiyatınmesajsız, tezsiz olamayacağını ifade etti. Ancak bu "mesaj" kavramının iyianlaşılması gerektiğinin altını çizdi. Dilin yapısı gereği, zaten bir yük biranlam ya da bir tez içerdiğini dolayısıyla istesek de mesajsız bir edebiyatkurulamayacağını belirtti.

AbdullahHarmancı, Şakar'a, öncelikle "az yazan" bir yazar olarak tanınmış olmasınarağmen şimdilerde son derece velut bir yazar oluşunun sebeplerini sordu. CemalŞakar ise bununla İstanbul'da yaşamaya başlaması arasında bir alâka olduğunubelirtti.

Hayatınınilk 48 yılını Balıkesir'de geçiren Şakar, son beş senesini ise İstanbul'dageçirdiğini ve bu durumun yazarlığı üzerinde önemli etkileri olduğunu söyledi .

ÖykücüCemal Şakar ayrıca; "Yazılarımı imanın bize çizdiği meşru alan içersindeyazıyorum. Peygamber Efendimiz okusaydı ne derdi?" hassasiyetiyle yazdığını,her yazarın mutlaka bir dünya görüşü olduğunu ve oradan bakarak yazdığını söyledi.

Söyleşiyeakademisyenler, yazar ve sanatçılar ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Program sonunda Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümüöğretim üyesi Prof. Dr. Köksal Alver tarafından konuşmacı Cemal Şakar 'a TYBKonya Şubesi adına Katılım Belgesi takdim edildi.

Haberler Haberleri

SÖZÜMÜZ SÖZLÜĞÜMÜZ
TYB Konya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'yı Ziyaret Etti
Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Mustafa Kavuş'a Tebrik Ziyareti
İslam Mecmuası ve Yeni Türkiye
YUNUS EMRE ŞİİR KLİBİ