Sıtkı Caney: Şiir başkaldırıdır

TYB Konya Şubesi'nin düzenlediği 2013 Kültürel Etkinlikleri, İl Halk Kütüphanesi Salonu'nda devam ediyor. Hafta sonunda gerçekleşen Kültürel Etkinlikler...

TYB Konya Şubesi'nin düzenlediği 2013 Kültürel Etkinlikleri, İl Halk Kütüphanesi Salonu'nda devam ediyor. Hafta sonunda gerçekleşen Kültürel Etkinlikler Takvimi'nin 9.'sunda Şair Sıtkı Caney, "Şiir ve Başkaldırı" başlığı altında söyleşi ve şiir dinletisi gerçekleştirdi. Programa AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun'un yanı sıra akademisyenler, şair ve yazarlar ile öğrenciler katıldı.

SANAT ÇATIŞMADAN DOĞAR

Diğer sanat dallarında olduğu gibi şiirin de çatışmadan doğduğunu kaydeden Sıtkı Caney, "Bu toplumsal bir çatışma da olabilir, bireyin kendi ruh dünyasındaki bir çatışma da olabilir. Veya akılla gönlün çatışması da olabilir. Bir yerde çatışma varsa, orada sanat kendini göstermeye başlar. Şiir zaten başlı başına bir başkaldırıdır. Bunu en çok dillendirenlerden biri de Üstat Necip Fazıl Kısakürek'tir" dedi.

HAKİKATİ ARAMA SANATI

Şairliğin, kadim kaynaklara başvurarak hakikati arama, bir devrimi gerçekleştirme sanatı olduğunun altını çizen Caney, Ateist bir şairin yazdığı isyan içerikli bir şiirle, Müslüman bir şairin yazdığı başkaldırı şiiri arasında fersah fersah fark olduğunu kaydetti. Caney, söyleşisini okuduğu şiirlerle süsledi. Program sonunda TYB Konya Şubesi adına Katılım Belgesi'ni AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Şair Sıtkı Caney'e takdim etti.

Haberler Haberleri

SÖZÜMÜZ SÖZLÜĞÜMÜZ
TYB Konya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'yı Ziyaret Etti
Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Mustafa Kavuş'a Tebrik Ziyareti
İslam Mecmuası ve Yeni Türkiye
YUNUS EMRE ŞİİR KLİBİ