Tarihi Roman Ödülleri Sahiplerini buldu

Tarihi Roman Ödülleri Sahiplerini buldu 3. Milletlerarası Tarihî Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni Ödülleri sahiplerini buldu Konya...

Tarihi RomanÖdülleri Sahiplerini buldu

3.Milletlerarası Tarihî Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni Ödülleri sahiplerinibuldu

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin Medeniyet Okulu Projesi kapsamındaTürkiye Yazarlar Birliği (TYB) ile birlikte düzenlediği 3. MilletlerarasıTarihi Roman ve Romanda Tarih Bilgi Şöleni'nin ikinci gününde, bir yandan ilgiçekici başlıklar altında oturumlar devam ederken, bu yıl ilk defa 'Tarihi RomanÖdülleri' de verildi. Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu'ndagerçekleşen ödül törenine AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, TYByöneticileri, akademisyenler, yazarlar ve çok sayıda izleyici katıldı.Ödüllerle ilgili açıklama yapmak üzere kürsüye gelen TYB Onursal Başkanı D.Mehmet Doğan, TYB'nin her yıl gerçekleştirdiği 'Yılın Yazar ve Fikir AdamlarıÖdülleri'nden ayrı olarak, bu yıl ilk defa Milletlerarası Tarihi Roman veRomanda Tarih Bilgi Şöleni'ne özel ödül takdimine karar verdiklerini belirtti.Toplantılar, yapılan etkinlikler kadar yazarların taltifinin de gerekli veönemli olduğunu vurgulayan Doğan, "Bu yıl Bilgi Şölenimiz kapsamında 3değerli isme ödül veriyoruz. Bu ödüller, şüphesiz onların bugüne kadar TarihiRoman alanında verdikleri çalışmaların bir takdiri olarak değerlendirilmelidir.Bundan sonra da düzenleyeceğimiz şölenlerde inşallah bu ödülleri vermeye devamedeceğiz" dedi.

ÜRKMEZ,BİLGİN VE AKMAN ÖDÜL ALDI

Doğan daha sonra bu yıl ödül verilen isimleri açıkladı. Ödüller; Melahat Ürkmez, İsmail Bilgin ve BeyazıtAkman'a verildi. Konyalı yazar Melahat Ürkmez'e ödülünü vermek üzere kürsüyegelen AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, kendisinin de TYB KonyaŞubesi'nin bir üyesi olduğunu belirterek, sürdürülen çalışmalardan gururduyduğunu kaydetti. Bilgi Şöleni'nin ve ödüllerin hayırlı olmasını dileyen Sorgun,bu ödüllerin yazarların omuzlarına yeni sorumluluklar yükleyeceğini belirtti.Sorgun daha sonra Melahat Ürkmez'e ödülünü takdim etti. Beyazıt Akman'a ödülü,TYB Genel Başkanı Hicabi Kırlangıç, İsmail Bilgin'e de Konya BüyükşehirBelediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlıtarafından takdim edildi. TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu da ödültöreninin sonunda yaptığı konuşmada, ödüllerin bu yıl ilk defa ve Konya'daveriliyor olmasının kendileri açısından özel anlamı olduğunu belirterekyazarları kutladı.

Haberler Haberleri

“SOYKIRIMA KARŞI GAZZE’NİN ÇIĞLIĞI” KISA FİLM YARIŞMASI
MEVLÂNA KONYA’NIN SİCİL BELGESİDİR.
SÖZÜMÜZ SÖZLÜĞÜMÜZ
TYB Konya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'yı Ziyaret Etti
Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Mustafa Kavuş'a Tebrik Ziyareti