Tyb Konya 2016 Kültürel Etkinlikler Takvimi

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi her yıl Mart ayında olduğu gibi bu yıl da 2016 Kültürel Etkinlikler takvimini Yazılı ve Görsel Basın'la paylaştı.Her...

Türkiye Yazarlar BirliğiKonya Şubesi her yıl Mart ayında olduğu gibi bu yıl da 2016 KültürelEtkinlikler takvimini Yazılı ve Görsel Basın'la paylaştı.
Her Cumartesi saat 14.00'de İl HalkKütüphanesi'nde Konya kültürüne karınca misali katkıda bulunan TYB KonyaŞubesi'nin bu yılki etkinlikleri de geçen yıllarda olduğu gibi oldukça zengin,göz ve ve gönül doldurucu.
Etkinlikler takvimine göz atıldığında yedidenyetmişe bütün toplumu kucaklayan bir program şölenini görebilirsiniz.
"Gençlerle Mehmet Âkif" paneliyle başlayanetkinlikler arasında Bir Aşk Eri Yaman Dede(Sadık Yalsızuçanlar), YazarlarBuluşması, Yazılacak Çok Şeyimiz Var/
Muğla'ya Gidiyoruz, Türk-Rus İlişkileri ve Suriye(Prof.Dr. Salih Yılmaz), Yazarlar Buluşması, Portreler(Mehmet Aycı), Konya'nınAraştırmacı İhtiyacı(Prof. Dr. Şaban Çalış), Bir Yazarı Okumak(Prof. Dr. SamiGüçlü), Yazarlık Hikâyem(Mustafa Çelik), Gençlerle Necip Fazıl Panel'i, 12.Cahit Zarifoğlu Çocuk Şenliği, Edebiyatımızda Ramazan(Doç. Dr.Hikmet Atik), Kur'ân ve Ramazan(Prof. Dr. Ramazan Altıntaş), Klasik TürkŞiirinde Hz. Muhammed(sav)( Doç. Dr. Murat Ak), Ramazandan Sonra(Hadim MüftüsüAhmet Demirel), Anadolu'da Yaşam Fotoğraf Sergisi, İngiltere Notları(Ümit SavaşTaşkesen), Edebiyatın İnşa Ettiği İnsan(A. Ali Ural), Yazarlar ve Kitapları,Sezai Karakoç'un Eserlerinde Diriliş(Murat Soyak), Ekmekçi Hayık(Ali Işık),Eğitimci Yazar Veyis Ersöz'e Vefa, Kadın Şairler'in Dilinden Kadın Algısı(Uzm.Hâle Gürbüz), Edebiyat ve Kötülük(Mahmut Bıyıklı-Hüseyin Akın), Türkiye'deYüksek Öğretim(Prof. Dr. Oktay Sarı), Başkanlık Sistemi(Prof. Dr. ŞabanTanıyıcı), İslâm İnançları Açısından Ateizm(Prof. Dr. İbrahim Coşkun),İslâmcılığın Seyri(Alev Erkilet), Kur'ân ve Sünnet İlişkisi(Prof. Dr. FikretKarapınar), Şehirler Arasında(Hatice Tekin), İslâm Araştırmalarında AvrupaMerkezcilik(Prof. Dr. Mustafa Demirci), Dîvan Şiiri(Doç.Dr. Kemal Kahramanoğlu), Handan Acar Yıldız ile Öyküler Üzerine ve ÖyküYükseliyor mu?(Aykut Ertuğrul).
Evet, Mart ayında başlayıp Aralık ayında bitecekolan otuz beş kültür programı. Her hafta cumartesi günü saat 14.00'de İl HalkKütüphanesi Konferans salonunda sizleri bekliyor.
Tarih boyunca ilim ve sanatın, kültür ve irfanın,Hakk ve hakikâtin beşiği olmuş ve Anadolu'yabaşkentlik yapmış Konya'mızda TYB Konya Şubesi başta olmak üzere resmî ve sivilbirçok kuruluş kültürel etkinlikler düzenlemektedir. Her birine ayrı ayrıteşekkür ediyoruz. Fakat bu kültürel etkinliklerini yıllık takvim halindegelenekselleştiren ve 2003 yılından beri her yıl kamuoyu ile paylaşan tek siviltoplum kuruluşu TYB Konya Şubesi olmuştur. Başkan M. Ali Köseoğlu, Başkanvekili Prof. Dr. Hayri Erten ve Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Bekir Biçer baştaolmak üzere tüm yönetim kurulu üyelerine bu gayretlerinden dolayı teşekkürediyoruz.

Allah(cc) yâr ve yardımcımız olsun.

Kaynak: Hakimiyet Gazetesi - Yaman Adam

Haberler Haberleri

“SOYKIRIMA KARŞI GAZZE’NİN ÇIĞLIĞI” KISA FİLM YARIŞMASI
MEVLÂNA KONYA’NIN SİCİL BELGESİDİR.
SÖZÜMÜZ SÖZLÜĞÜMÜZ
TYB Konya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'yı Ziyaret Etti
Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Mustafa Kavuş'a Tebrik Ziyareti