TYB Konya Şubesi BeyazBulut Ekibini Okuyucularıyla Buluşturdu

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, BeyazBulut Dergisi'nin Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen yazar - çizer ve şairleri; Fatih Turanalp, Ayşe...

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, BeyazBulutDergisi'nin Türkiye'nin farklı şehirlerinden gelen yazar - çizer ve şairleri; Fatih Turanalp, Ayşe Sevim, Fatma Betül Yıldız, Fatma Çağdaş Börekci,M.Ahmet Demir, Mahmut Arlı, Beyza Nur Demirci, Mümine Yeşilmen, Nesibe Şahin, SümeyraT.Demir, Sümeyra Turanalp, Sıddıka Tasa, Ümit Yaşar, Elif Özkan, Vural Kaya, ZekiyeÇoban ve Zeynep Şahin'i ağırladı.

Açılış konuşmasını şair Vural Kaya'nın yaptığı söyleşi veimza programı şeklinde gerçekleştirilen etkinliğe BeyazBulut okurları ile TYBüyeleri yoğun ilgi gösterdi.

Moderatörlüğünü FatihTuranalp'in yaptığı Konya İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleşen etkinliktekonuşan BeyazBulut yazarlarından Ayşe Sevim, çocuk edebiyatının incelikleriyleilgili tecrübelerini aktardı. Fatma Çağdaş Börekçi ise anne babalaraseslenerek, "Çocukların her türlü ihtiyaçlarına gösterdiğimiz ehemmiyeti,manevi ve ruhsal gelişimlerine de göstermek durumundayız." şeklinde konuştu.

BeyazBulutşairlerinden Beyza Nur Demirci de çocuklara yazarken içindeki çocuk ruhunu hiçkaybetmediğini vurgulayarak "Kelime ve oyun, yazarken kullandığım yegânemalzemelerim. Çocuklar için yazarken kendimi onlardan asla yukarı tutmuyorum.Allah kimsenin çocuk ruhunu almasın." dedi.

Elif-Ümit Özkan çiftiise yeni çıkan kitapları Taş Masalları serisinin çıkış hikâyesinikatılımcılarla paylaştı. Ayrıca Taş Masallarıyla çocukların özünde var olandoğaçlama yetenekleriyle hayal güçlerini ortaya çıkarmayı ve yetişkinlerde bufarkındalığı oluşturmayı amaçladıklarını belirttiler.

Sümeyra-Ahmet Demirçifti de projeleri kendilerine ait olan resimleyip yazdıkları Bir Kutu Masalserisiyle ilgili detayları aktardı. Demir çifti, okul öncesi yaş grubuna hitapeden serinin büyük ilgi topladığını aktardılar.

Mümine Yeşilmen veSıddıka Tasa çizim aşamalarından, resimleme tekniklerinin özelliklerinden;Zeynep Şahin BeyazBulut sitesinde uygulamaya konan ve dergide de devam edenBeyaz Sözlük bölümünden; Nesibe Şahin resim ve yazmak arasındaki ilişkiden;Zekiye Çoban ise çocuklar için yazılan bir eserin nasıl olması gerektiğine dairtecrübelerinden bahsetti.

Program Ümit YaşarÖzkan'ın anlattığı Onu Aldım Bunu Verdim masalı ve Sümeyra Solmaz Turanalp ileZeynep Ataş'ın koordinatörlüğündeki Okurgezer Bulutlarla gerçekleştirilen TaşMasalları etkinliğiyle son buldu.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Abdulmelik Ötegen'in de katıldığı program sonundakonuşmacılara TYB Konya Şubesi Başkan Vekili ve NEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanyardımcısı Prof. Dr. Hayri Erten, BYEM Konya İl Müdürü Cemil Paslı, TYB Yönetim Kurulu Üyesi Eğitimci Yazar DuranÇetin ve NEÜ Eğitim Fakültesi Öğretim üyesi Doç. Dr. Abdullah Harmancıtarafından günün anısına katılım beratı takdim edildi.

Haberler Haberleri

TYB Konya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'yı Ziyaret Etti
Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Mustafa Kavuş'a Tebrik Ziyareti
İslam Mecmuası ve Yeni Türkiye
YUNUS EMRE ŞİİR KLİBİ
BAYRAM