TYB Konya Şubesi Büyük Sergiye Ev Sahipliği Yaptı

Anadolu'da Yaşam Fotoğraflarla Anlatıldı Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, merkezi Ankara'da bulunan Anadolu Fotoğraf Derneği'nin karma fotoğraf sergisine...

Anadolu'da YaşamFotoğraflarla Anlatıldı

Türkiye Yazarlar Birliği KonyaŞubesi, merkezi Ankara'da bulunan Anadolu Fotoğraf Derneği'nin karma fotoğrafsergisine ev sahipliği yaptı.

Aralarında Sabit Kalfagil, OzanSağdıç, Güler Ertan, Lütfi Özgünaydın, Nevzat Çakır, Memduh Ekici ve HamitYalçın gibi Türkiye'nin ünlü fotoğraf ustalarının yer aldığı karma fotoğrafsergisinde 74 fotoğraf sanatçısının birer eseri Konya İl Halk kütüphanesindeaçıldı.

Sergi, Anadolu Fotoğraf DerneğiGenel Başkan yardımcısı Muammer Ulutürk'ün selamlama konuşmasıyla açıldı. Ardından söz alan genel başkan Hamit Yalçın,TYB Konya şubesine ev sahipliği sebebiyle teşekkür ederek, 2011 yılındaTürkiye'nin en büyük karma fotoğraf sergisini 12 ilde ve yurt dışında İtalya'daaçtıklarını, ikinci büyük karma sergisini de Safranbolu ve Osmaniye'den sonraTYB Konya Şubesi'nin ev sahipliğinde Konya'da fotoğrafseverlerle buluşturmaktanmutlu olduklarını ifade etti.

TYBKonya Şubesi Başkan vekili ve NEÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr.Hayri Erten, Konya Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler DaireBaşkanı Ahmet Köseoğlu, Konya BasınEnformasyon İl Müdürü Uz. Cemil Paslı, Anadolu Fotoğraf Derneği Başkanı Hamit Yalçın, Kültür Sanat Adamları veTurizm Derneği Başkanı Seyit Küçükbezirci, Aliya İzzet Begoviç Camii DerneğiBaşkanı İbrahim Günay, Eğitim Bir-Sen Konya 2 nolu Şube Başkanı Metin Şenol,Fotoğraf sanatçıları, Yazarlar, basın mensupları ve sanatseverlerin katıldığı serginin açılışını Eski TarımBakanı Sami Güçlü, Konya Büyükşehir Belediyesi basın yayın ve halkla ilişkilerDaire Başkanı Ahmet Köseoğlu ve TYB Konya şubesi Başkan Vekili Hayri Ertenyaptı. Sergi hafta içinde de İl Halk Kütüphanesinde ziyaret edilebilecek.

Prof.Dr. Sami GÜÇLÜ: "Ölüm gerçektir, en son ölecek olan sanattır."

Sergi açılışında konuşan Eski Tarım BakanlarındanProf. Dr. Sami Güçlü; "Dünya birçok şeyin bir anda olduğu bir zamanı yaşıyor.Sanat ölüm kadar gerçektir. Ölüm her şeyi bir anda yok edebilir. Ama yokedeceği en son şey sanattır. En çok ihtiyacımız olan şey de düşünce vesanattır."dedi.

Türkiye'nin en seçkin yetmiş dört fotoğrafsanatçısının eserlerinden oluşan sergide Anadolu'da Yaşam mozaiğinin en güzelörnekleri sergilendi.

Sergide eserleriyle yer alan fotoğrafçılar:

Akın Acar,Arif Avize, Arif Terzioğlu, Ata Yakup Kaptan, Bahman Zohouri, Behiç Günalan,Bekir Tuğcu, Belma Arslan, Birgül Erken, Canan Yaşar, Cansel Özoğul, CemalSepici, Cemil Şahin, Cihan Karaca, Deniz Seyran, Emre Bostanoğlu, Enver Manço,Enver Şengül, Ergün Karadağ, Erhan Uçar, Feyzullah Tunç, Galip Çetiner, GülerErtan, Hakan Tokuç, Hamit Yalçın, Hasan Uçar, Haşmet Bahadır, Hatice Şinik,Hayrettin Kırdı, İbrahim Duman, Kahraman Bekçili, Kemal Gönen, Levent Yavuz,Leyla Emektar, Lutfi Özgünaydin, Mehmet Müsebbih Ergin, Memduh Ekici, MetinDiken, Mikdat Besni, Mine Evren Ertuğrul, Muammer Ulutürk, Murat Demirtaş,Murat Topal, Mustafa Binol, Mustafa Bülbül, Mustafa Demirbaş, MustafaGökmuharremoğlu, Mustafa Sabri Türkay, Mustafa Şahbaz, Nazim Tetik, NesrinAteş, Nevzat Çakır, Nilay Akbulut, Ömer Abali, Ozan Sağdıç, Özdemir Yılmaz,Özkan Olcay, Özlem Gün Bingol, Prof. Sabit Kalfagil, Ragıp Sarı, Salim Şimsek,Sami Uçan, Savaş Şener, Seçil Tozan, Şenol Erdener, Suat Cumali Güngör, TahirUzun, Tayfun Çiftçi, Tevfik Arıkan, Tufan Bilir, Tuna Akçay, Veli Dölek, ZarifNuhut ve Zeliha Begöz.

Haberler Haberleri

“SOYKIRIMA KARŞI GAZZE’NİN ÇIĞLIĞI” KISA FİLM YARIŞMASI
MEVLÂNA KONYA’NIN SİCİL BELGESİDİR.
SÖZÜMÜZ SÖZLÜĞÜMÜZ
TYB Konya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'yı Ziyaret Etti
Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Mustafa Kavuş'a Tebrik Ziyareti