TYB KONYA ŞUBESİ KAYSERİ'DEYDİ

TYB Konya Şubesi, 2012 Kültürel Etkinlik takviminde yer alan "Yazılacak Çok Şeyimiz Var" kapsamındaki gezilerinin birini daha gerçekleştirdi. Geçtiğimiz...

TYBKonya Şubesi, 2012 Kültürel Etkinlik takviminde yer alan "Yazılacak Çok ŞeyimizVar" kapsamındaki gezilerinin birini daha gerçekleştirdi. Geçtiğimiz Cumartesi günü Kayseri'ye giden TYB üyesi yazar, akademisyen vegazeteciler, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Kocasinan Belediyesi ve TYB KayseriŞubesinin misafiri oldular.

Konyalıları ağırlayan KayseriBEF Koordinatörü Refik Tuzcuoğlu, "Kar medeniyetinin kalbi olan Kayseri'ye veErciyes'e hoş geldiniz. Ülkemize ve Kayseri'ye Allah'ın bir lütfü olan Erciyesdağı, şimdiye kadar yeterince değerlendirilememiştir. Büyükşehir BelediyeBaşkanımız Sayın Mehmet Özhaseki ve ekibi olarak belediye adına önce Erciyesdağının 20 km kare arazisinin mülkiyeti Milli Emlak'tan satın alınmıştır. 6-7yıllık bir süreci içine alan yatırımlar başlatılmış, yollar, son teknolojiteleferik sistemi, 167 km'lik kayak pisti, 20 adet otel, konaklama ve dinlenmetesislerini içine alan Erciyes mastır projesi, Tekir bölgesinde uluslar arasıtoplantılara ev sahipliği yapacak çok amaçlı Kongre Merkezi gibi projelerigerçekleştireceğiz.

Bu projeler tamamlandığındaen az Kayseri sanayi bölgesinin ekonomimize getirisi kadar katkı sağlayacağınıümit ediyoruz. Bu yatırımlar için yıllık 3 trilyon harcıyoruz. Ayrıca bu projelerindevamı olarak şehir içinde bir Kültür Yolu ve birkaç tane Kent müzesioluşturacağız" dedi.

Tamamlandığında Türkiye'ninen büyük Kış sporlarının yapıldığı Kayak merkezinin 3917 metre zirvesi olanErciyes dağına kademe kademe 3400 metreye kadar çeşitli tesisler kurulacağınıve 15 Kasım ile 15 Nisan arasında 5 ay gibi uzun süre kış sporlarınınyapılabileceğini hatırlatan Tuzcuoğlu; fakir çocuklarla ilgili olarak da "GülenYüzler, Deniz Yıldızı" ve Huzur Çınarı" gibi projeler de gerçekleştirdiklerini,4 bin muhtaç çocukla ve aileleriyle ilgilendiklerini söyledi.

Tuzcuoğlu; "Bu çocuklarhayata tutunmaya başlıyor ve yaşadıkları bölgelerdeki suç oranlarında ciddidüşüşler hissediliyor. KAYMEK meslek edindirme kurslarıyla da halkımıza hizmetvermekteyiz. Şehir içindeki 20 km olan raylı sisteme bu yıl 20 km daha ilaveyapılarak ulaşımın daha rahat yapılmasını sağlayacağız" dedi.

TARİHİ MEKANLAR GEZİLDİ

TYB Konya Şubesi üyeleriErciyes dağı teleferik gezisinden sonra şehrin tarihi yerlerini, Hz.Mevlana'nınhocası Seyyid Burhaneddin Muhakkık-ı Tirmizi'nin türbesini, Kent ve Mimar SinanMüzesini, Kale surlarını gezdiler. Şehir içi raylı sistemle yolculuk yaptılarve Kültür Evi'nde Kayserili yazarlarla sohbet ettiler. TYB Konya Şubesiüyelerinde Prof.Dr. Mikail Bayram 7 bin yıllık bir kültüre sahip Selçuklumirası olan Kayseri hakkında tarihi bilgiler verdi. Konya ile Kayseri'nin birçok ilmî ve meslekî hareketin de merkezi olduğunu söyledi.

TYB Konya Şubesi Başkanı M.Ali Köseoğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne, Kocasinan Belediyesi'ne ve TYBKayseri Şubesi'ne, gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederek EğitimKoordinatörü Refik Tuzcuoğlu'na ve TYB Kayseri Şube Başkanı Ahmet İlhan'a çeşitlikitaplar takdim etti.

Haberler Haberleri

“SOYKIRIMA KARŞI GAZZE’NİN ÇIĞLIĞI” KISA FİLM YARIŞMASI
MEVLÂNA KONYA’NIN SİCİL BELGESİDİR.
SÖZÜMÜZ SÖZLÜĞÜMÜZ
TYB Konya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'yı Ziyaret Etti
Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Mustafa Kavuş'a Tebrik Ziyareti