TYB Konya Şubesinde "KUR'ÂN ve SÜNNET İLİŞKİSİ" konuşuldu.

Prof. Dr. Fikret KARAPINAR: "Hadis'siz Din, Peygamber'siz Din demektir." TYB Konya Şubesinin İl Halk kütüphanesinde düzenlediği programda konuşan NEÜ...

Prof. Dr. FikretKARAPINAR: "Hadis'siz Din, Peygamber'siz Din demektir."

TYB KonyaŞubesinin İl Halk kütüphanesinde düzenlediği programda konuşan NEÜ Üniversitesiİlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fikret Karapınar, "Kur'ân veSünnet İlişkisi" konulu bir konferans verdi.

İnsanlıktarihi boyunca hiçbir ilahi kitabın peygambersiz gönderilmediğini, Kur'ân'ın daAllah'ın insanlar arasından seçtiği bir peygamber aracılığı ile anlaşılabileceğini;ne vahiysiz bir peygamberin ne de peygambersiz bir vahyin olamayacağınısöyleyen Karapınar, Hadis'siz bir Din'in Peygamber'siz bir Din demek olduğununaltını çizdi.

İslâm'ın,Kur'ân ve Sünnet olmak üzere iki temel kaynağa dayandığını vurgulayanKarapınar, bu tartışmanın günümüze ya da bin dört yüz yıl öncesinedayanmadığını, insanlık tarihi kadar kadim bir tartışma olduğunu söyleyerekşöyle dedi: "Bütün peygamberleri, Hıristiyanlığı v e Yahudiliği de içine alanbir tartışmadır. Kader tartışması da İslâm öncesi, diğer peygamberlerinümmetleri arasında da tartışılan bir konudur. "

Kur'ân veSünnet'in ayrıştırılmasının çok zor olduğuna dikkat çeken Fikret Karapınar,imanla, amelle iç içe geçmiş birçok rivayetin olduğunu ve bu ifadelerin hayatıniçinden olduğunun açıkça görüldüğünü söyledi. Pozitivizmin Ego'ları, Ene'leri,Ben merkezli düşünmeyi çok tahrik ettiği, aşırı derecede kendimize güvenduymayı körüklediği için araştırma yapmaya gerek duymayan, sancı duymayan birâlim kitlesi oluştuğunu söyleyen Karapınar; vahyin keyfiyetinin ancakPeygamberle anlaşılabileceğine işaret etti.

Birçokmezhep imamı, müçtehit, âlim ve Hz. Mevlâna'dan da örnekler veren FikretKarapınar, Kur'ân ile Sünnetin mânâ olarak aynı şeyler olduğunu, birininolmaması diğerinin de olamayacağı anlamına geldiğini söyledi.

Programsonunda konuşmacı Prof. Dr. Fikret Karapınar'a günün anısına katılım belgesini Konyaİl Kültür Müdürü Abdüssettar Yarar takdim etti.

Haberler Haberleri

SÖZÜMÜZ SÖZLÜĞÜMÜZ
TYB Konya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'yı Ziyaret Etti
Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Mustafa Kavuş'a Tebrik Ziyareti
İslam Mecmuası ve Yeni Türkiye
YUNUS EMRE ŞİİR KLİBİ