TYB Konya Şubesinde "Şehirler Arasında" Kitabı konuşuldu.

Hatice Tekin: "Edebiyat ortam işidir." TYB Konya Şubesinin İl Halk kütüphanesinde düzenlediği programda konuşan Öykücü Hatice Tekin, "Şehirler...

Hatice Tekin: "Edebiyatortam işidir."

TYB KonyaŞubesinin İl Halk kütüphanesinde düzenlediği programda konuşan Öykücü HaticeTekin, "Şehirler Arasında" konulu bir konferans verdi.

1966yılında Konya'da doğan ve Konya'nın gelenek ve göreneklerine sıkı sıkıya bağlı olduğu yıllarda,geniş bir ailenin içinde büyüdüğünü ifade eden Hatice Tekin halen İstanbul'dayaşamını sürdürdüğünü ve yaşamından edinimlerini öykülerinde kullandığınısöyledi.

Edebiyatın bir ortamişi olduğunun, kendisinin meslek lisesi mezunu olmasına rağmen yazarlığıİstanbul'da şair ve yazar Ali Ural'ın atölyesinde öğrendiğinin altını çizenTekin, yazdıkları öykülerin Kitaplık, Hece Öykü, Akademik Sayfalar, Nihayet,Edebiyat Ortamı, Post Öykü, CF, Karabatak ve Mahalle Mektebi gibi dergilerdeyayınlandığını ve "Şehirler Arası" ismiyle bir kitapta toplandığını söyledi.

Üç bölümden oluşanŞehirler Arası kitabında Konya folklorunun, günümüzde kullanılmayan ama ortayaş ve üstü kişilerin hafızalarında canlılığını koruyan örf ve âdetlerin, arabaşı,bütümet, köpük gibi yöresel lezzetlerinin, yüzerlik gibi çeşitli inanışların,şivlilik gibi geleneklerin, bir sonraki neslin hiç duymadığı Konya yöresine aitpek çok deyim, söz ve türkünün yer aldığına dikkat çeken Yazar Hatice Tekin, enbüyük kaynağının annesi olduğunu söyledi.

TYBKonya Şubesi Başkan Vekili Prof. Dr. Hayri Erten, TYB Konya Şubesi yönetimkurulu üyeleri, yazarlar, öğrenciler ve kültürseverler'in yoğun katılımıylagerçekleşen programda konuşmacı Hatice Tekin'e günü anısına Katılım BelgesiniTYB Konya Şube Başkan Vekili Prof. Dr. Hayri Erten ve Turizm DerneğiBaşkanı Seyit Küçükbezirci takdim etti. Yazar, programsonunda okuyucularına Şehirler Arasında kitabını imzaladı.

Haberler Haberleri

“SOYKIRIMA KARŞI GAZZE’NİN ÇIĞLIĞI” KISA FİLM YARIŞMASI
MEVLÂNA KONYA’NIN SİCİL BELGESİDİR.
SÖZÜMÜZ SÖZLÜĞÜMÜZ
TYB Konya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'yı Ziyaret Etti
Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Mustafa Kavuş'a Tebrik Ziyareti