TYB Konya Şubesinde "Türk-Rus İlişkileri ve Suriye" konuşuldu.

Prof. Dr. Salih Yılmaz: "Suriye, Sovyetler Birliği döneminden itibaren Rusların Ortadoğu stratejisinin merkezini oluşturuyor." TYB Konya Şubesinin İl...

Prof. Dr. SalihYılmaz: "Suriye, Sovyetler Birliği döneminden itibaren Rusların Ortadoğustratejisinin merkezini oluşturuyor."

TYB KonyaŞubesinin İl Halk kütüphanesinde düzenlediği programda konuşan Yıldırım BeyazıtÜniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salih Yılmaz, "Türk-Rus İlişkileri veSuriye" konulu bir konferans verdi.

Rusya'nıntarih boyunca bir imparatorluk hayali içerisinde olduğunu ve bu amaçla Kazak veTatar Türklerinin kendi dillerini yasaklayarak Rusça konuşmak mecburiyetindebıraktığını ifade eden Salih Yılmaz, son on beş yılda Türkiye'nin bu Türktopluluklarıyla kültürel ilişkiler kurarak yeni bir vizyon aşıladığını, bununda Rusları rahatsız ettiğini söyledi.

Rusuçaklarının bütün uyarılara rağmen Türk hava sahasını birçok defa ihlalettiklerini ve en sonunda da düşürüldüğünün altını çizen Yılmaz, Rusya'nın tümdünyayı yalan ve algı politikasıyla yanılttığını ifade ederek bu krizindoğrudan çıkartıldığını söyledi.

Prof.Yılmaz;"Suriye, Sovyetler Birliği döneminden itibaren Rusların Ortadoğustratejisinin merkezini oluşturuyor. ABD ve Suudi Arabistan'ın desteğiyleMısır'da ihtilâl yapan Sisi, daha sonra Rusya ile işbirliği içerisine girdi.Yine Birleşik Arap Emirliklerinin ve İran'ın da Rusya ile daha sıkı fıkıilişkiler içerisinde olduklarını görüyoruz. "dedi.

ProgramaTYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, Selçuk Üniversitesi Tıp FakültesiDekanı Prof. Dr. Serdar Göktaş, BYEM Konya İl Müdürü Cemil Paslı, AydınlarOcağı Konya Şube Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, yazarlar veöğrenciler katıldı.

Programsonunda konuşmacı Prof. Dr. Salih Yılmaz'a günün anısına katılım belgesiniMuğla Basın İlan İl Müdürü ve TYB Konya Şube başkanı M. Ali Köseoğlu takdimetti.

Haberler Haberleri

SÖZÜMÜZ SÖZLÜĞÜMÜZ
TYB Konya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'yı Ziyaret Etti
Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Mustafa Kavuş'a Tebrik Ziyareti
İslam Mecmuası ve Yeni Türkiye
YUNUS EMRE ŞİİR KLİBİ