TYB KONYA'DA BU HAFTA CENGİZ DAĞCI KONUŞULDU

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi Güz Dönemi Kültür Etkinlikleri kapsamında bu haftaki program "Şehir Konferansları 1" etkinliğiyle Konya Büyük...

Türkiye Yazarlar Birliği KonyaŞubesi Güz Dönemi Kültür Etkinlikleri kapsamında bu haftaki program "Şehir Konferansları 1" etkinliğiyle KonyaBüyük şehir Belediyesi ile ortaklaşa yapıldı.

İlHalk Kütüphanesi Konferans salonunda düzenlenen programın bu haftaki konuğu SelçukÜniversitesi Sanat Tarihi Bölümü Yrd. Doç. Dr. Yaşar Erdemir oldu. "YurdunuKaybeden Adam: Cengiz Dağcı" konulu konferansa; Konya Kırım Türkleri Kültür veYardımlaşma Derneği Başkanı Fikret Seyfi Kaçar, Selçuk Üniversitesi RektörAdayı Prof. Dr. Tahir Yüksek, Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü,Akademisyenler, gazeteciler, Selçuk Üniversitesinde okuyan çok sayıda kırımlı öğrencive kalabalık bir izleyici topluluğu katıldı.

GeçtiğimizEylül ayında Londra'da 92 yaşında hayata veda eden Cengiz Dağcı'nın ürettiğieserleri kadar hayatına da yer verildiği programda; Türkiye'yi çok sevdiğihalde bir türlü Türkiye'ye gelemediği,bir şekilde izin verilmediği dile getirildi. Erdemir, Cengiz Dağcının çocuklukve gençlik yıllarının çok zor olduğunu, Birinci Dünya Savaşında Kırım Türklerinin uğradığı soykırıma şahitlikettiğini ve günümüzde de o bölgede zor şartlarda yaşayan soydaşlarının uğradığıhaksızlıkları hayatı boyunca tüm Dünyaya haykırma çabası içinde olduğunusöyledi.

Hayatıboyunca vatan hasretiyle yanan Cengiz Dağcı'nın memleketini görmesine, ordayaşamasına izin verilmediğini söyleyen Erdemir, Eylül ayında vefatıyla birliktevatanında toprağa verildiğini kaydetti. Erdemir, TYB Konya Şubesinin CengizDağcı Hayattayken vermiş olduğu "Yılın Romancısı" ödülünün Cengiz Dağcıyı çokmutlu ettiğini ayrıca sözlerine ekledi. Program Cengiz Dağcı'nın doğup büyüdüğücoğrafyanın fotoğraflarının gösterildiği sinevizyon gösterisiyle sona erdi.

Haberler Haberleri

“SOYKIRIMA KARŞI GAZZE’NİN ÇIĞLIĞI” KISA FİLM YARIŞMASI
MEVLÂNA KONYA’NIN SİCİL BELGESİDİR.
SÖZÜMÜZ SÖZLÜĞÜMÜZ
TYB Konya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'yı Ziyaret Etti
Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Mustafa Kavuş'a Tebrik Ziyareti