TYB'DE "EDEBİYATIN İNŞA ETTİĞİ İNSAN" KONUŞULDU

ŞAİR ALİ URAL KONYA'DAYDI! TYB'DE "EDEBİYATIN İNŞA ETTİĞİ İNSAN" KONUŞULDU A.Ali Ural: "Edebiyat, özgür düşüncenin kapısıdır." Şule Yayınları...

ŞAİRALİ URAL KONYA'DAYDI!

TYB'DE"EDEBİYATIN İNŞA ETTİĞİ İNSAN" KONUŞULDU

A.Ali Ural: "Edebiyat, özgür düşünceninkapısıdır."

ŞuleYayınları Genel Yayın Yönetmeni Ali Ural, Türkiye Yazarlar Birliği KonyaŞubesi'nde "Edebiyatın İnşa Ettiği İnsan" konulu bir konferans verdi. 30 Temmuz2016 Cumartesi günü saat 14'te başlayan konferansa çok sayıda dinleyicininkatıldığı görüldü.

ŞuleYayınları Genel Yayın Yönetmeni ve şair Ali Ural, edebiyatın bir anlam, birişlev sahibi olduğunu ve bize doğru ya da yanlış bazı fikirler empoze ettiğinibelirttikten sonra çeşitli eserlerden örnekler vererek görüşlerini açıkladı.

Robinsonromanı üzerinde çokça duran Ural, bu romanın sömürgeci Batı zihniyetinin birörneği olduğunu belirtti. Hay bin Yakzan romanı ile Robinson'u kıyaslayan yazarve şair Ali Ural, iki roman arasındaki derin farkın batıya ve doğuya işaretettiğini söyledi.

"Edebiyat, özgür düşüncenin kapısıdır." diyen veedebiyatın sadece edebiyat olmadığını, farklıdüşünceleri dile getirmenin bir yolu olduğunu bu sebeple edebî eserlere karşıher anlamda dikkatli olmamız gerektiğini ifade etti.

TYBKonya Şube Başkan vekili ve NEÜ İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr.Hayri Erten, Basın Enformasyon İl Müdürü Uz. Cemil Paslı, Aydınlar OcağıBaşkanı Dr. Mustafa Güçlü, Aliya İzzet Begoviç Camii Dernek başkanı İbrahimGünay, , Doç. Dr. Abdullah Harmancı, Onk. Dr. Murat Araz, Doç. Dr. Bekir Biçer, yazarlar Hüzeyme Yeşim Koçak,Murat Ak, Ömer Lütfi Ersöz ile kültürseverler ve öğrencilerin katıldığıprogramda konuşmacı Şair Ali Ural'a günün anısına Katılım Belgesini TYB KonyaŞubesi Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nazmi Zengin takdim etti.

ŞairAli Ural program sonunda okuyucularına kitaplarını imzaladı.

Haberler Haberleri

SÖZÜMÜZ SÖZLÜĞÜMÜZ
TYB Konya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'yı Ziyaret Etti
Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Mustafa Kavuş'a Tebrik Ziyareti
İslam Mecmuası ve Yeni Türkiye
YUNUS EMRE ŞİİR KLİBİ