TYB'DE "İSLÂMCILIĞIN SEYRİ" KONUŞULDU

Alev Erkilet: "Gülenizm(FETÖ) İslâmî Bir Hareket Değildir." TYB Konya Şubesi'nin Bu haftaki konuğu Sosyolog Yazar Alev Erkilet, "İslâmcılığın...

AlevErkilet: "Gülenizm(FETÖ)İslâmî Bir Hareket Değildir."

TYB Konya Şubesi'nin Bu haftakikonuğu Sosyolog YazarAlev Erkilet, "İslâmcılığın Seyri"ni anlattı.

Cumartesi günüsaat 14.00'de İl Halk Kütüphanesi'nde gerçekleştirilen programda Alev Erkilet,İslâm'da ırk ve renk ayrımının olmadığını, her insana eşit haklar verildiğini,Hz. Peygamber'in, bütün eşitsizlikleri sıfırladığını ve İslâm'ın mustazaflarındini olduğunu ifade ederek zenginler karşısında, güçlüler karşısında, İslâm'ınhükümlerini çiğneyenlerin karşısında, zulmeden kocaların karşısında,haksızlıklar karşısında asla itaat edilmemesi gerektiğini söyledi.

İTAAT KOŞULLUDUR

Erkilet ŞöyleDedi: "Allah'ın hükümlerine uyanlara itaat edilir. Müslüman, her şeye boyuneğen birey değildir. Mümkün olduğunca sosyal adaletçi olmalıdır. İslâmiyetmülkiyete karşı değildir; fakat bu demek değildir ki; birileri sonsuzcazenginleşsin, birileri de sonsuzca yoksullaşsın. Müslümanlar olarak iktisattansorumluyuz, bölüşümden paylaşımdan sorumluyuz, yoksullardan sorumluyuz,zayıflardan sorumluyuz, öteki renklerden olanlardan sorumluyuz, öteki dinlerdenolup da bize emanet edilenlerden sorumluyuz. Dolayısıyla itaati koşullandırmakzorundayız. İktidar İslâmî bile olsa bir hâkimiyet tarafı olduğu gibi bir demuhalefet tarafı vardır. İktidarın İslâmî olması yüzdü yüz itaati gereklikılmaz. İtaat koşulludur.

GÜLENİZM(FETÖ)İSLÂMÎ BİR HAREKET DEĞİLDİR

Gülen(FETÖ)hareketinin İslâmcı olmadığını; aksine İslâmcılığın tam karşısında olduğunusöyleyen Alev Erkilet, "Bedîüzzaman'ı ve diğer ekolleri Gülen hareketinden ayrıtutuyorum. Gülen(FETÖ), İslamcı dili zaten hiçbir zaman benimsemediği gibiİslâm'ım tüm önermelerinin de karşısında oldu. Nurculukla Gülenizm'ibirbirinden ayrı tutuyorum. Gülenizm(FETÖ), Kafkas mücahitlerini, Afganmücahitlerini terörist olarak gördü. İslâmî cihatlara her zaman mesafelidavranmıştır. Müslümanlara zulmeden iktidarları eleştirmemiştir, aksine otoritekabul etmiştir. Dolayısıyla Gülenizm(FETÖ) hareketinin ideolojisi İslamcıolarak nitelendirilemez."dedi.

TYB Konya Şubesi Başkanı M. Ali Köseoğlu, TYB Konya Şubesi Başkan VekiliProf. Dr. Hayri Erten, Konya Büyükşehir Belediyesi Basın-Yayın ve Halklaİlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, Basın Yayın veEnformasyon Konya İl Müdürü Uz. Cemil Paslı, Eğitim-Bir-Sen Konya 2 No'lu Şube Başkanı Şenol Metin, Mevlana Kalkınma Ajansı GenelSekreteri Ahmet Akman, yazarlar, öğrenciler ve kültürseverler'in yoğunkatılımıyla gerçekleşen programda konuşmacı Alev Erkilet'e günün anısınaKatılım Belgesini Konya BüyükşehirBelediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu takdimetti.TYB Konya Şube Başkan'ı M.Ali Köseoğlu da katılımlarından dolayı Sosyolog YazarAlev Erkilet' teşekkür etti.

Haberler Haberleri

SÖZÜMÜZ SÖZLÜĞÜMÜZ
TYB Konya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'yı Ziyaret Etti
Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Mustafa Kavuş'a Tebrik Ziyareti
İslam Mecmuası ve Yeni Türkiye
YUNUS EMRE ŞİİR KLİBİ