TYB'de İslamcılık Hareketleri konuşuldu

TYB Konya Şubesi'nin 2014 Kültürel Etkinlikleri hafta sonunda Yazar Serkan Yorgancılar'ın İl Halk Kütüphanesi Salonu'nda 'Cumhuriyet Dönemi İslamcılık...

TYB Konya Şubesi'nin2014 Kültürel Etkinlikleri hafta sonunda Yazar Serkan Yorgancılar'ın İl HalkKütüphanesi Salonu'nda 'Cumhuriyet Dönemi İslamcılık Hareketleri' başlıklıprogramıyla devam etti. Yorgancılar, "İslamcılık dinamik bir süreç ve tarihselşartlara göre şekillenebiliyor" dedi. İslamcılık iddiası taşıyan bazı kişilerede eleştiriler yönelten Yorgancılar şunları kaydetti: Öyle İslamcılık iddiası taşıyanlar var ki,şaşırırsınız. "Osmanlıca harfler geri gelsin, Osmanlıca tedrisat yapılsın"diyor, ama kendisi tek satır Osmanlıca okuyabilecek, 19. Yüzyıl öncesinianlayabilecek bir donanıma sahip değil. Tefsirle, hadisle, fıkıhla, kelamlauzaktan yakından alakası yok. Tefsirsiz, fıkıhsız, kelamsız, hadissiz birİslamcılık sadece kelime cambazlıklarından, kelimeleri en iyi kullanma sanatından başka bir anlamtaşımıyor. Büyülü ve süslü cümlelerin büyüsü ve süsü bozulduğunda ortayabugünkü durumlar çıkıyor. İlme, akla, muhakemeye, muhasebeye dayanmayanheyecana, afakîliğe, duygusallığa, romantizme dayanmanın sonucu budur.

AHMETAKMAN: İSTİFADE ETTİK

Programı TYB KonyaŞube Başkanı M. Ali Köseoğlu'nun yanı sıra Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) GenelSekreteri Dr. Ahmet Akman, Konya Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü,akademisyenler, yazarlar ve öğrenciler ilgiyle takip etti. Programın sonundaTYB Konya Şubesi adına katılım belgesini Serkan Yorgancılar'a, MEVKA GenelSekreteri Dr. Ahmet Akman takdim etti. Akman, kuşaklar arası İslamcılıkalgısını merak ettiği için programa özellikle geldiğini ve istifade ettiğinisöyledi. TYB Konya Şube Başkanı M. AliKöseoğlu da, kendisi de Konyalı olan yazar Serkan Yorgancılar'a programakatılımından ve faydalı sunumundan dolayı teşekkür etti.

Haberler Haberleri

SÖZÜMÜZ SÖZLÜĞÜMÜZ
TYB Konya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'yı Ziyaret Etti
Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Mustafa Kavuş'a Tebrik Ziyareti
İslam Mecmuası ve Yeni Türkiye
YUNUS EMRE ŞİİR KLİBİ