TYB'de "Sekülerleşmenin Yeni Biçimleri" konuşuldu

TYB'de "Sekülerleşmenin Yeni Biçimleri" konuşuldu SEKÜLERİZM GENÇLERİ TEHDİT EDİYOR TYB Konya Şubesi tarafından düzenlenen programa...

TYB'de "SekülerleşmeninYeni Biçimleri" konuşuldu

SEKÜLERİZMGENÇLERİ TEHDİT EDİYOR

TYBKonya Şubesi tarafından düzenlenen programa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. MustafaTekin, "Sekülerleşmenin Yeni Biçimleri"nianlattı. Tekin, sekülerliğin gençlerin önündeki en büyük tehlikelerden olduğunukaydetti

Türkiye YazarlarBirliği (TYB) Konya Şubesi'nin 2015 Kültürel Etkinlikler programının bu haftakikonuğu İstanbul İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Mustafa Tekinoldu. Konya İl Halk Kütüphanesi Konferans salonunda mutat olarak düzenlenenprogramda "Sekülerliğin Yeni Şekilleri" başlıklı konuşmasına, sekülerliğin "birdünyevileşme hastalığı" olduğunu vurgulayarak başlayan Tekin, bu durumun iki önemli semptomu olduğunu dile getirdi. Busemptomlardan birini cinsellik merkezli haz anlayışı olarak ifade eden Tekin,diğerini paranın ve paraya bağlı her türlü ilişkilerin Tanrı-kul ilişkisiyerine geçmesi şeklinde dile getirdi.

İSLAMDENGE DİNİDİR

Sekülerliğin sadecemodern dünyaya ait bir olgu olmadığının altını çizen Tekin, kökeninin Romadevleti ile ilk Hıristiyan cemaatin karşılıklı ilişkilerine kadar uzandığını,Hıristiyanlığın Roma'nın hazcı ve pagan yapısından uzak durmak adına dünyahayatını tümden reddettiğini, bunun ise dünya ile sağlıklı bir ilişkikurulamayışın bir sonucu ve ifadesi olduğunu belirtti. İslâm'ın ise dünya ve ahretdengesi gözeterek hem hazcılığı hem de sadece manastırda yaşanan bir din olmatehlikesini bertaraf ettiğini belirten Tekin, İslâm'ın denge dini olduğununaltını çizdi.

KURTULUŞAİLE HAYATINDA

Descartes'lebaşlayan modern sekülerliğin Kant ile kendini daha sağlamlaştırdığını,kapitalizm ile de yaygınlaştığını vurgulayan Tekin bu modern vebanın herkesietkisi altına aldığını ama en çok da Müslümanları etkilediğini ifade etti.Friedrich Nietzsche ile birlikte başlayan yıkıcı sekülerliğin gençlerimizönünde en büyük tehlike olduğunu vurgulayan Tekin, artık din eğitimi alaninsanlara bile "bereket"i anlatmanın zor olduğu bir dönemin yaşandığınıvurguladı. Kurtuluşun aile hayatından başladığını, çocuklarımızın Âhiretbilinci, kul hakkı, tevazu, infak, şükür gibi değerler öğretilerekyetiştirilmesi gerektiğini de belirten Tekin, komşuluğun, mahallenin, camiininve değerlerimizin çöküşünün ana sebebinin sekülerleşme olduğunu söyledi. Programsonunda konuşmacı Prof. Dr. Mustafa Tekin'e, Konya Büyükşehir Belediyesi Basınve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu tarafından günün anısınaKatılım Belgesi takdim edildi. Gazeteci İhsan Kayseri de kendi yazdığı "ÂsitaneninSon Dervişi Mehmed Dede" adlı bir kitabı Tekin'e takdim etti.

Haberler Haberleri

SÖZÜMÜZ SÖZLÜĞÜMÜZ
TYB Konya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'yı Ziyaret Etti
Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Mustafa Kavuş'a Tebrik Ziyareti
İslam Mecmuası ve Yeni Türkiye
YUNUS EMRE ŞİİR KLİBİ