TYB'DE "YAZARLAR YAZARLIKLARINI ANLATTI

TYB Konya Şubesi'nin bu haftaki konukları "Konyalı Üç Yazar"dı. Yazar Duran Çetin moderatörlüğündeki programa yazarlar Hasan Coşar, Lütfi Ayhan...

TYB Konya Şubesi'nin bu haftaki konukları "Konyalı Üç Yazar"dı.

Yazar Duran Çetinmoderatörlüğündeki programa yazarlar Hasan Coşar, Lütfi Ayhan ve Yakup Çakkatıldı.

Duran Çetin, darbenin hemenarkasından TYB Konya Şubesinin bildirisinin başkan M. Ali Köseoğlu tarafındanokunduğunu ve bunun Türkiye'de darbeye karşı ilk bildirilerden biri olduğunuifade ettikten sonra Konyalı yazarların da imzaladığı 1000 yazar tarafındanimzalanan TYB İstanbul Şubesinin darbe karşıtı bildirisini okudu ve "Bumilletin darbeye karşı olan o destansı duruşu, bütün ümmet için çok değerli veanlamlıydı." dedi.

Programda yazarlar yazmaserüvenlerini anlattılar.

Yazar Hasan Coşar konuşmasında,imkânsızlıklar içinde geçen okul yıllarındaki okuma gayretini örneklerle ifadeetti. İlk öyküsünün Yeni Devir Gazetesinde yayınlandığını sonrasında dergilerdeöykülerinin yayınlandığını söyledi.

Yazar Lütfi Ayhan iseöğretmensizliklerle geçen ilkokul hayatında öğretmen olmayı hayal ettiğini vesonunda öğretmen olduğunu söyleyerek edebiyatın veballi bir iş olduğunu ifadeederek edebiyat yapmanın önemine dikkat çekti.

Yazar Yakup Çak konuşmasındayazarlığın çok önemli olduğunu geleceğe mektup yazmak anlamına geldiğinisöyleyerek uzun soluklu hatıraları okuma sanatının hayatın vazgeçilmeziolduğunu vurguladı.

Oturum başkanı Duran Çetin,katılımcılara teşekkür ederek "Yazarlarımızı sizlerle buluşturmaya devamedeceğiz, eli kalem tutan arkadaşlarımızı kelam üretmeye davet ediyoruz." dedi.

BasınYayın ve Enformasyon İl Müdürü Uz. Cemil Paslı, Aliya İzzet Begoviç CamiiDernek başkanı İbrahim Günay, Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Hadim İlçe Müftüsü AhmatDemirel, yazarlar Hüzeyme Yeşim Koçak, Kâzım, Atilla Yaramış, Saffet Yurtseverve gezgin fotoğrafçı Zeki Oğuz, Şairler Ahmet Aka ve İsmail Detseli ile kitapseverlerve öğrencilerin katıldığı programda konuşmacılara günün anısına KatılımBelgelerini TYB Konya Şubesi Üyeleri Prof. Dr. Saim Sakaoğlu, Basın Enformasyonİl Müdürü Uz. Cemil Paslı, Yazar Kâzım Öztürk ve Şair İsmail Detseli takdim etti.

Haberler Haberleri

SÖZÜMÜZ SÖZLÜĞÜMÜZ
TYB Konya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'yı Ziyaret Etti
Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Mustafa Kavuş'a Tebrik Ziyareti
İslam Mecmuası ve Yeni Türkiye
YUNUS EMRE ŞİİR KLİBİ