TYB'DEN BİR VEFA ÖRNEĞİ

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi düzenlediği "40. Sanat Yılında Âşık Ataroğlu'na Vefa" programı 17 Kasım Perşembe akşamı Alaaddin Keykubat...

Türkiye Yazarlar Birliği KonyaŞubesi düzenlediği "40. Sanat Yılında Âşık Ataroğlu'na Vefa" programı 17 KasımPerşembe akşamı Alaaddin Keykubat Konferans salonunda yapıldı. Asıl adı MehmetAtar olan büyük usta Ataroğlu'nun programına; Karatay Belediye Başkanı MehmetHançerli, Âşık Ataroğlu'nun ailesi, dostları, meslektaşları ve çok sayıda âşık dostu katıldı.

programdailk olarak Selçuk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. AzizAyva söz aldı. Âşıklık geleneğininbinlerce yıllık bir geçmişi olduğunu söyleyen Aziz Ayva, bu geleneğinyaşatılmaya devam edilmesi gerektiğinibelirtti. Âşıklık Geleneği ile tanışıklığının doktora tezi çalıştığı yıllaradenk geldiğini söyleyen Aziz Ayva, Doktora konusunun da Konya Âşıklık Geleneğive Âşık Ataroğlu olduğunu belirterek iki cilt olarak hazırlanan tez çalışmasınıdavetlilerle paylaştı ve âşıklık geleneği ile ilgili bilgiler verdi.

Ardından sözalan büyük usta Âşık Ataroğlu; sözlerine TYB Başkanı Bekir Şahin ve Dr. AzizAyva'ya programın hazırlanmasından dolayı teşekkür ederek başladı. Böyle bir Programın yapılmasından dolayı çokduygulandığını ve mutlu olduğunu söyleyen Ataroğlu, 40 yıllık sanat hayatındaen büyük destekçisi eşi Gülay Atar olduğunu "Ben eş almadım, ben yâr aldım" diyerek eşine ne kadar teşekkür etse az olacağınıbelirtti.

Ataroğlu'ndansonra kürsüye davet edilen Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli isesanatçının 40. yılını kutlayarak Âşıklık geleneğinin toplum için öneminedeğindi. Yapılan bu tür programlarla Aşıkların ve halkın kaynaştığını, karşıkarşıya geldiğini söyleyen Hançerli, sanatçıya nice kırk yıllara temennisiylesözlerini tamamladı.

Geceye katılanÂşık Ataroğlu'nun şair ve aşık dostları en güzel şiirlerini sanatçı içinokudular. En güzel namelerini sanatçı için söylediler. Âşıkların atışmalarınada sahne olan gecede davetliler keyifli anlar yaşadı. Programın kapanışkonuşması yapması için kürsüye davet edilen TYB Konya Şubesi Başkanı BekirŞahin; sanatçının 40. yılını kutlayarak nice kırk yıllara temennisinde bulundu.Âşıklık Geleneğinin ve bu tür etkinliklerin önemine dikkat çeken Şahin, beş binyıllık bir tarihi olan Âşıklığın Halk Kültürü için çok önemli olduğunu söyledi.

Gece plakettakdimi ve Teşekkür belgelerinin verilmesi ile sona erdi.

********

********

********


Haberler Haberleri

TYB Konya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'yı Ziyaret Etti
Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Mustafa Kavuş'a Tebrik Ziyareti
İslam Mecmuası ve Yeni Türkiye
YUNUS EMRE ŞİİR KLİBİ
BAYRAM