Vefa Güzel Şey...

Geçen hafta Konya açısından oldukça hareketli geçti. "Nerde hareket orda bereket" derler ya, hem Aydınlar Ocağı, hem de TYB Konya Şubesi güzel çalışmalara...

Geçen hafta Konya açısından oldukça hareketli geçti. "Nerde hareket orda bereket" derler ya, hem Aydınlar Ocağı, hem de TYB Konya Şubesi güzel çalışmalara imza atarak Konya'mızı bereketlendirdiler.

Bunda Mustafa Güçlü ve M. Ali Köseoğlu gibi iki kıymetli aydın ve entelektüel insanın katkısı oldukça büyük. Her ikisi de Konya'da kültürel faaliyetlerin öncülüğünü yapıyor, ter akıtıyor, emek harcıyorlar.

TYB Konya Şubesi ise yaşayan ve yazmaya devam eden iki kardeşimizi, İl Halk Kütüphanesi'nde okuyucularıyla buluşturdu.

Bir panel havasında geçen ve yazar Hüzeyme Yeşim Koçak'ın yönettiği toplantıda Kazım Öztürk ve Ömer Lütfü Ersöz nasıl yazar olduklarını, yazarlık hikâyelerini anlattılar. Eserlerinden, çalışmalarından örnekler verdiler. Hem kendileri, hem de dinleyiciler duygusal anlar yaşadılar.

Aslında hepimizin hikâyesi aynıydı. Sanki onlar bizi anlatıyorlardı. Sanki bizler kendi hikâyemizi onların dilinden dinliyorduk.

Hepimiz lise yıllarında öğretmenlerimizin, özellikle edebiyat öğretmenlerimizin teşvikiyle okuma ve yazmaya başlamış, okullarda çıkan duvar gazetelerini, daha sonra mahallî gazetelere aktarmıştık.

Hepimiz aynı yollardan geçmiş, aynı kaynaklardan su içip beslenmiş, aynı duygu ve inançlarla dolu bir hayatı yaşamıştık. Aynı tasa, aynı keder, aynı mutluluk, aynı sevinç ve aynı heyecanla yüreğimizi doldurmuştuk.

Ben, bu tür programların ölenlerimiz için rahmete, yaşayanlarımız için teşvik ve gayrete vesile olacağına inanıyorum. Bu tür programlar, yazar kardeşlerimizi canlı olarak dinlemeler, onlar için bir iltifattır. Onlara sağlılarında değer vermedir.

Hem biliriz ki "marifet iltifata tabidir ve iltifatsız meta' zâyîdir. "

Böylesine yetenekli ve gayretli yazarlarımıza mademki para veremiyoruz, hiç olmazsa değer verelim.

Sonra, Ferid Kâm'ın

"Sağlığında nice ehl-i hünerin

Bir tutam tuz koyan olmaz aşına,

Evvel anı öldürürler acından,

Sonra bir musalla dikerler başına" dediği gibi olur da üzülürüz.

Katılımcıların ve izleyicilerin sayısı az da olsa bu toplantılar devam etmeli, asla yılgınlık göstermemelidir.

Mustafa Güçlü ve M. Ali Köseoğlu'nu bu duygu ve düşüncelerle tekrar kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Yazmaya devam eden Kazım Öztürk ve Ömer Lütfü Ersöz'e de sağlıklı ve huzurlu bir ömür diliyorum.

Haberler Haberleri

SÖZÜMÜZ SÖZLÜĞÜMÜZ
TYB Konya Şube Yönetim Kurulu Üyeleri Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca'yı Ziyaret Etti
Yönetim Kurulu Üyelerinden Başkan Mustafa Kavuş'a Tebrik Ziyareti
İslam Mecmuası ve Yeni Türkiye
YUNUS EMRE ŞİİR KLİBİ