Romancı, deneme yazarı, öykücü ve yayıncı Burhan Günel Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesinin düzenlediği etkinliğe katılarak edebiyat dünyasındaki intihal olaylarını ve intihalcileri anlattı. Cumartesi günü saat 14'te Alaeddin Keykubad Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliği öğretim üyesi, yazar ve şairlerden oluşan seçkin bir topluluk izledi.
Yazar Burhan Günel özellikle 1980'den sonra metinler arası ilişki adı altında intihal olaylarının çok arttığını, hatta bazı yazarların roman konularını internetten indirerek yazmaya başladıklarını anlattı.
Burhan Günel intihalle suçladığı Adalet Ağaoğlu ve Pınar Kür gibi yazarlarla mahkemelik olduğunu ve bu mahkemeleri kazandığını söyledi.
Etkinliğin sonunda TYB Konya Şubesi Başkanı Ahmet Köseoğlu, Burhan Günel'e plaket ve birliğin yayınladığı kitapları verdi. Fotoğraf sanatçısı ve yazar Zeki Oğuz ise Günel'e Yerköprü Şelalesi'nin bir fotoğrafını armağan etti.
Haberler Haberleri
TYB Konya Şubesi 2026 Yılı Etkinlik Takvimini Açıkladı
Tarık Buğra Öykü Yarışması Sonuçlandı
Türk dünyası mimarlar ve mühendisler birliği Türk Dünyası Bilgelik Asasını bu yıl Kamil Uğurlu’ya verdi.
16. Genel Kurul Yansımaları
Tyb Konya Şubesi 16. Olağan Genel Kurulunu Gerçekleştirdi. TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ KONYA ŞUBESİ İRFAN SOFRASI