Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, 15. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi.

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, 15. Olağan Genel Kurulu'nu gerçekleştirdi. Genel Kurulda, tek liste ile seçim yapıldı ve Köseoğlu yeniden başkan seçildi. TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, TYB Konya Şubesi'nin her zaman görevini layığıyla yerine getirdiğini belirterek, "Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi faaliyetlerine zaman zaman katıldığımız bir çok ulusal ve uluslararası programı yapan şubelerimizden biridir" dedi.

 

Genel Kurul, Tantavi Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlendi ve TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, AK Parti Milletvekilleri Tahir Akyürek, Mehmet Baykan, TYB Konya Şube önceki dönem Başkanları ve üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

 

TYB Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu, açılış konuşmasında salgın döneminde faaliyetlerine ara vermediklerini vurgulayarak, Yazarlar Birliği'nin 1994 yılında mütevazı imkanlarla kurulduğunu hatırlattı.

 Köseoğlu “Irak'ın kuzeyinde Pençe Kilit Harekât bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Kahraman Mehmetçiklerimize Cenabı Allah'tan rahmet, yaralı askerlerimize şifalar diliyorum. Bunu söyleyerek başlamak durumundayız. Onlar şehit oluyorlar, bizi koruyorlar ki biz de buralarda bu programları yapabiliyoruz. Rahmetler olsun. Şubemiz 1994 yılından beri Konya'da faaliyet göstermekte olup, 2002 yılından itibaren de planlı ve programlı yıllık takvimleri doğrultusunda çeşitli kültürel-sanatsal etkinlikler gerçekleştirmektedir. 22 yıldır devam eden takvimli, planlı kültürel etkinlikler, salgın döneminde dahi ara vermeden (dijital mecradan) devam etmiş ve her bir etkinlik, katılımcılara sanatın ve kültürün zengin dünyasını sunma hedefiyle özenle düzenlenmiştir. Etkinliklerin çeşitliliği, sinemadan düşünceye, hikâyeden şiire, romandan edebiyatın diğer dallarına kadar geniş bir yelpazedeki konuları içermektedir.  Türkiye Yazarlar Birliği Konya şubesi bu faaliyetlerini sadece sosyal medya üzerinden canlı yayınlayarak ve YouTube üzerinden kayıtlara alarak sınırlı tutmamış, aynı zamanda bu değerli içerikleri kitaplaştırarak yazılı kültürümüze, kitap medeniyetimize karınca kararınca katkıda bulunmaya çalışmıştır, çalışmaktadır. Bu çerçevede 2023’ün Aralık ayında iki yeni kitap daha yayın hayatına dahil oldu.

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesinin kuruluşunun 30. yılında ,15. genel kurulumuzu yapmakta olduğumuz bugün  burada şehrimizin kültür, sanat edebiyat, folklor ve düşünce  hayatına katkılarına şahit olduğumuz değerli TYB üyelerimizden üstadlarımızı ve önceki dönemlerde TYB Konya şubemizde görev yapmış  başkanlarımızı , günümüze değin yaptıkları güzelliklere bir nişane olması temennisiyle oluşturduğumuz ŞEREF KURULU’na teklif etmeyi yönetim kurulumuzca konuştuk  birazdan divana önerisini verilecek değerli protokol misafirlerimizle şeref kurulu beratlarını takdim edeceğiz.” Dedi.



Gazze’ye değinerek konuşmasını sonlandıran Köseoğlu “99 gündür Gazze’de kan akıyor, Dünyanın  idarecileri de bakıyor. Yazık ki batılı idarecilerin ve batı uşağı doğulu idarecilerin insanlık adına utanılacak halde olduklarına üzülerek şahit oluyoruz.

İnsan hakkı, demokrasi, özgürlük, çevre, iklim diyen batılı yöneticilerin,  kadın hakkı, Çocuk hakkı hayvan hakkı diyen iki yüzlü egemenlerin sahtekarlıklarını yüzlerine vurmanın ve dahi sahte değerlerinizle canınız cehenneme demenin adı olmuştur GAZZE…

Arzın dört bir yanında Küresel intifada ya kalkışanlarla , susup başını kuma gömenlerin turnusol kağıdıdır GAZZE…

Dünya halklarına yaptıkları boykotlar, haykırışlar ile  insanlıklarını hatırlatan , yanı sıra Yahudilerin ve Yahudi Sevici modern kölelerin  maskelerini de  düşürendir  GAZZE…

Vicdanın göklere çekildiğini zannettiğimiz Gazze deki soykırımın  99 . gününde Rabbimizin 99 ismi azamının himmetiyle, lütfu keremiyle  görüyor ve teselli buluyoruz ki Dünyanın İslamla yüzleşmesinin ve İslam gerçeğiyle karşı karşıya kalıp birçok güzelliklere vesile olmasının da adı oldu GAZZE…” dedi.

 

TYB Genel Başkanı Arıcan, kültürel faaliyetlerimizin her zaman devam edeceğini de söylerek “Değerli dostlar, bunu hiçbir hilaf ve hiçbir hamaset katmadan söylüyorum, yaptığımız tüm faaliyetlerde paramız yok, pulumuz yok ama çok iyi bir düşüncemiz var, yola çıkıyoruz bir sürü paydaş buluyoruz ortak buluyoruz ve bereketli programlar gerçekleştiriyoruz. Ahmet Köseoğlu’nun az önce söylediği üzere de mutlaka etkinliklerimiz kitaplaşıyor. Her biri bir ansiklopedi olan kalıcı eserimiz oluyor.

Türkiye Yazarlar Birliği'nin bir yol haritası var, bizim kıtamızdaki en önemli ismimiz Mehmet Akif Ersoy. Türkiye Yazarlar birliğinin bir tür Anayasası gibi parolası gibi vizyonu ve misyonu olarak İstiklal Marşı'nı da kabul ediyor istikrarla şöyle de düşünüyoruz ‘Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!’ Biz gerçek anlamıyla hür bir kuruluşuz, hiçbir kurum ve oluşumun altında değiliz ve çılgınlar gibi de çalışmaya gayret ediyoruz.” Dedi

 

AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Baykan “Türkiye Yazarlar Birliğini Konya'daki muhabbet ve samimiyete dayalı varlığı yıllardır hep bilgimiz dahilindedir. Patenti bana ait bir sözüm var söylediğim her yere de ilgi görmüştür. Bizim Mahalle, bizim camia geçmişte yokluğu çok güzel bölüştü de bugünlerde varlığı paylaşım imtihanı yaşıyor maalesef, yokluğu bölüşmekte gösterdiğimiz başarıyı varlığı paylaşmakta biraz zorluk çekiyoruz. Yazarlar Birliğinin Konya Şubesinin ve genel merkezinin bu noktadaki imtihanının başarılı geçtiğini acizane ifade etmek isterim çünkü paylaşılacak çok fazla bir şey yok, muhabbetten ve samimiyetten başka, paylaşılacak fazla bir şey yok istikametten iştiyaktan başka. Rabbim bugüne kadar hizmet veren emek veren herkesten razı olsun. Bundan sonra çalışmalarda, yol yürüyüşünde bugün elimizde bulunan imkanların yazarlar birliğinin emrine daha fazla daha samimi verilerek daha iyi noktalara varmasını vesile olsun” dedi

 

AK Parti Konya Milletvekili Tahir Akyürek, TYB'nin sanat ve kültür alanlarına önemli katkılarda bulunduğunu söyleyerek “Kırk yılı aşkın bir süredir bu mücadelenin içinde olmak, fikir hayatına katkı yapıyor olmak kolay bir hadise değildir. Mehmet Baykan Bey de ifade etti, burada bir varlık bölüşmesi falan yok, burada çileye talip olmak var. Ben eskiden beri Yazarlar Birliğini hem takdirle hem de biraz da gıptayla takip ediyorum. Birçok kurum ve kuruluşumuzun onlarca personeli ile ve milyonlarca liralık bütçeleri ile yapamadığı birçok faaliyeti Yazarlar Birliğimiz Türkiye çapında ama Konya özelinde de büyük bir başarıyla ve herkesin aslında ‘Nasıl başarılıyor bu’ diye hayretle takip ettiği birçok çalışmayı başardı. Birçok güzel hizmete imza attı. Yazarlar birliğinin değerli başkanlarından tüm üyelerine ve bu çalışmalara katkı yapan dostlarımıza, abilerimize, kardeşlerimize şehrimiz adına, kültür hayatımız adına hakikaten ne kadar teşekkür etsek azdır Allah hepinizden razı olsun.” Dedi.

 

Protokol konuşmalarının ardından, Şubenin 30. Yılına özel olarak seçilen yazarlara şeref kurulu üyeliğine seçilecek liste genel kurul divanına teklif edildi.

TYB Üyesi Şeref Kuruluna seçilenleri şöyle açıklandı; Mehmet Ali Uz, Prof. Dr. Saim Sakaoğlu,Dr. Kâmil Uğurlu, Doç. Dr. Halil Ürün, Prof. Dr. Haşim Karpuz, Mustafa Kabakcı, Prof. Dr. Caner Arabacı, Ali Işık, Prof. Dr. Ahmet Alkan ,Dr. Mustafa Güçlü,Dr. İbrahim Demirci,Hüzeyme Koçak,Ahmet Efe,Mustafa Çalışkan,Bekir Şahin,Prof. Dr. Hayri Erten, M. Ali Köseoğlu.

Şeref Kurulu Üyelerine Tahir Akyürek, Mehmet Baykan, İbrahim Ulvi Yavuz, Musa Kâzım Arıcan ve Ahmet Köseoğlu tarafından Şeref Kurulu beratları takdim edildi.

 

15. Genel Kurulda seçilen yönetim ve denetim kurul listesi şu şekilde:

Yönetim Kurulu Üyeleri:

Ahmet Köseoğlu

Ahmet Sorgun

Prof.Dr Ahmet Çaycı

Prof .Dr. Nuri Şimşekler

Vural Kaya

Prof.Dr. Ahmet Tarhan

Atilla Yaramış

Doç.Dr.Zehra Odabaşı

Dr.Ümit Savaş Taşkesen

Saffet Yurtsever

Melahat Ürkmez

Mustafa Güden

Sadık Gökçe

Ahmet Aka

Zafer Karakuş

Ahmet Demirel

Dr. Faruk Yazar

Fatma Tutak

 

Denetim Kurulu Üyeleri:

Doç.Dr. Ahmet Akman

Prof.Dr.Nazmi Zengin

Salih Sedat Ersöz

Prof.Dr. Ahmet Kâzım Ürün

Bedir Köseoğlu

Ruşen Eşref Bayraktar

 

 

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 1

 

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 2

 

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 3

 

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 4

 

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 5

 

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 6

 

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 7

 

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 8

 

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 9

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 10

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 11

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 12

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 13

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 14

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 15

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 16

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 17

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 18

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 19

 

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 20

 

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 21

 

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 22

 

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 23

 

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 24

 

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 25

 

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 26

 

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 27

 

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 28

 

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 29

 

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 30

 

 

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 31

 

Ahmet Köseoğlu TYB Konya Şubesinde Yeniden Başkan Seçildi 32img-3546.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.