Ailede huzur kaçarsa, toplum bozulur

Ailede huzur kaçarsa, toplum bozulur

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin 2013 Kültürel Etkinlikler Takvimi'nde bu hafta sıra dışı bir konu vardı. Konya Platformu'nun da katkılarıyla...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin 2013 Kültürel Etkinlikler Takvimi'nde bu hafta sıra dışı bir konu vardı. Konya Platformu'nun da katkılarıyla hazırlanan programda Sosyal Hizmetler Uzmanı Cemil Paslı, İl Halk Kütüphanesi Konferans Salonu'nda "Ailenin Huzuru Nasıl Kaçar?" konulu bir söyleşi yaptı. Programın açılışında konuşan TYB Konya Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Duran Çetin, konu başlığı her ne kadar 'ailenin huzurunun nasıl kaçırılacağına' işaret etse de, toplumun sağlıklı gelişimi açısından ailenin korunması gerektiğini kaydetti.

BU 'S'LER ÇOK ÖNEMLİ Daha sonra konuşmasına başlayan Uzm. Cemil Paslı, kitabının da adı olan "Aile huzur ve mutluluğu için 9 'S"nin önemine işaret etti. Paslı, ailede "Sevgi, Sofra, Seyahat, Sistem, Samimiyet, Sayfa, Seccade, Sohbet ve Sabır" birliğinin olması gerektiğini dile getirdi. Ailenin toplumun çekirdeği olduğuna dikkat çeken Paslı, "Aileyi korumamız gerekiyor" dedi ve toplumsal huzurun ailedeki huzura bağlı olduğunu anlattı. Paslı, konuşmasında "Aile, ilk olarak cennette Yüce Yaratıcı tarafından kurulan, sürekli cennetten bir huzuru ve mutluluğu içinde barındıran; temelleri, esasları, yönergesi Yüce Yaratıcı tarafından belirlenmiş en önemli sosyal müessesedir. O, toplumun çekirdeği ve rengidir. Şekil ve âdet olarak birbirine çok benzeyen, içerik ve öz itibariyle tamamen birbirinden farklı ama birbirini tamamlayan iki varlığın birleşmesiyle ortaya çıkan huzur ve mutluluğun en önemli merkezidir" dedi.

PASLI KİTAPLARINI İMZALADI Uzman Cemil Paslı'nın, 'Ailenin huzuru nasıl kaçar?' konulu konuşması aileler, basın mensupları, yazarlar, sanatçılar, akademisyenler ve öğrenciler tarafından ilgiliyle takip edildi. Programın sonunda konuşmacı Cemil Paslı'ya TYB Konya Şubesi adına Katılım Belgesi'ni İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürü Ahmet Babaoğlu takdim etti. Konya Platformu Eğitim Kültür ve Çevre Derneği Genel Sekreteri Ali Umur, günün anısına hediye takdiminde bulunurken, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar da kitaplardan oluşan bir set hediye etti. Konuşmacı Uzman Cemil Paslı programın sonunda kitaplarını imzaladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.