Allah bize Kur’an İle rehberlik ediyor

Allah bize Kur’an İle rehberlik ediyor

TYB Konya Şubesi’nin Ramazan Aşkına konulu Konferanslar dizisinin son konuşmacısı Dr. Rıfat Oral oldu.

A+A-

 

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi’nin 2023 yılı kültürel etkinliklerine ilave olarak düzenlediği ‘Ramazan Aşkına’ başlıklı program serisinin sonuncusunda Dr. Rıfat Oral “Kur’an’da İnsan Tipleri” konusunu anlattı. 2023 yılı konferanslar dizisinin yedincisi olan ve Ömer Lütfi Ersöz’ün yönettiği program sosyal medyadan canlı yayın olarak icra edildi.

 

Konuşmasına “Kur'an-ı Kerim bizim hayatımızda en önemli kitapların başında gelir. Çünkü o Allah'ın bize mektubudur. Allah bize Kur'an ile rehberlik yapıyor” diyerek başlayan Oral ‘Ya Rabbi bizi doğru yola ilet’ diye diyen kutsal kitapta Bakara Suresinin başında Allah Teala’nın ‘Hiç şüphesiz bu kitap takva bilinci, sorumluluk bilinci taşıyanlara rehberlik eder’ dediğini hatırlatarak “Dolayısıyla Kur'an-ı Kerim bize hidayet noktasında rehberlik ediyor” dedi.

 

Dr. Oral şöyle devam etti: “Allah Teala Hazretleri insana çok önem verdiği için peygamberler göndermiştir. İlk insan Hazreti Adem'den son peygamber Hazreti Muhammed Aleyhisselam'a kadar birçok peygambere de kitap göndermiştir. Bu hayatı nasıl yaşayacağımıza, dünyada egemen olduğumuz zaman insanlara nasıl hükmedeceğimize ve bu adalet ve merhamet sisteminin nasıl olacağına Kur’an-ı Kerim bize rehberlik ediyor.”

 

Kur’an-ı Kerim’i açık bir zihinle okumak gerektiğini anlatan Oral sözlerini, “Allah Teala bana neyi emrediyor? Ya da Kur'an'da insan nasıl anlatılıyor, Kur'an'da tarih nasıl anlatılıyor, Kur’an-ı Kerim bize nasıl bir imanı anlatıyor, peygamberleri nasıl anlatıyor? Her okumamızda böyle bir konuya odaklanırsak o zaman Kur'an-ı Kerim bize faydalı olur” diye sürdürdü.

 

Kur'an'da Allah’ın insan zaaflarından bahsedip iyi insanın özelliklerini de anlattığını işaret eden Oral konuşmasını Özellikle İsra Suresinde Allah Teala, insanın zaaflarını adeta maddeler halinde verir. Bunu Yahudiler üzerinden, İsrailoğulları üzerinden verirken Müminin özelliklerinden de bahseder. İyi Müminin sabırlı olduğunu, kendisine bir nimet geldiğinde şükrettiğini, musibet geldiğinde sabrettiğini, elindekini başkasıyla paylaştığını, infak ve fedakârlık sahibi olduğunu, zalimlere karşı cihat ettiğini, mazlumun yanında olduğunu, mükemmel, erdemli bir insan olduğunu Kur’an bize anlatır. Kur'an-ı Kerim'in eğittiği, peygamberimizin eğittiği insanlardan olabilmemiz gerekiyor” diyerek tamamladı.

oral.png

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.