Belgesel Suf-i'nin özel gösterimi yapıldı

Belgesel Suf-i'nin özel gösterimi yapıldı

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin Kültürel Etkinlikler Takvimi'nde bu hafta belgesel film gösterimi vardı. 2012 yılı içerisinde Kültür Bakanlığı'ndan...

A+A-

Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi'nin Kültürel Etkinlikler Takvimi'nde bu hafta belgesel film gösterimi vardı. 2012 yılı içerisinde Kültür Bakanlığı'ndan henüz proje aşamasında iken destek alan, TRT Belgesel Ödülleri'nde finale kalan "SUF-İ" uzun metraj belgesel filminin özel gösterimi Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi'nin düzenlediği programda yapıldı. Filmin özel gösterimine Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, İl Kültür Müdürü Mustafa Çıpan, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Akman, Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, Konya Sanayi Odası Meclis Başkanı Tahir Şahin, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, TYB Konya Şubesi üyeleri, yazarlar, sanatçılar ve öğrenciler katıldı. Programda ilk olarak filmin gösterimi gerçekleşti.

TİCARİ KAYGIDAN UZAK BİR BELGESEL

Filmin yönetmeni Fatih Sezgin gösterimin ardından yaptığı açıklamada, "Tasavvuf, Mevlevilik, Sufilik gibi kavramları alışılagelmişin dışında ele alacak, insan, yün ve sufilik arasındaki gizemli ilişkinin insanlara aktarılacağı bir yapım gerçekleştirmek için bu yola çıkmıştık. Belgeseli tamamladıktan sonra içimize sinen, insanlara aktaracak bir hikayemiz oldu" dedi. Filmin yapımcılarından Tamer Yiğit ve Ömer Faruk Çetin de Suf-i ile kültürel, ticari kaygılardan uzak bir belgesel film ortaya koyduklarını ve bununla gurur duyduklarını dile getirdiler. Programın sonunda Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun ve Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç, filmin yapımcıları Tamer Yiğit ve Ömer Faruk Çetin ile yönetmeni Fatih Sezgin'e TYB Konya Şubesi adına katılım belgelerini takdim ettiler.

SUF-İ KONYA'YI DAHA İYİ TANITACAK

TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu da programdan sonra yaptığı yazılı açıklamada bir çok ulusal ve uluslararası festivale gönderilen Suf-i'nin özel gösterimine TYB Konya Şubesi olarak ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Köseoğlu, "Filmin yapımcıları ve yönetmeni başta olmak üzere tüm emeği geçenleri kutluyorum. Mevlana'nın 740. Vuslat Yıldönümü Haftası'nda böylesine değerli bir filmi gösterime sunmuş olmanın mutluluğunu da ayrıca yaşıyorum. Filmi, Konya'da sanatın her alanında çok kıymetli eserler ortaya koyabileceğimizin bir kanıtı olarak görüyorum" diye kaydetti.

FİLMİN HİKAYESİ

Filmin yapım hikayesi ise kısaca şöyle: Konya ve İstanbul başta olmak üzere, çeşitli il ve ilçelerde çekimleri yapılan film için birçok farklı mekân kullanıldı. Erkamedya yapımı olan belgesel filmin yapımcılığını Tamer Yiğit ve Ömer Faruk Çetin üstlendi. Çalı, Hangi Savaş gibi ödüllü bir çok kısa filmi bulunan Fatih Sezgin'in yönetmenliğini yaptığı belgesel filmde, birçok ünlü isme de yer verildi. Tayfun Talipoğlu ve Kenan Işık'ın şiirleriyle tat kattığı Suf-i uzun metraj belgesel filminde, Sadık Yalsızuçanlar, Mevlana İdris, Cemalnur Sargut, Mustafa Holat, Ali Bektaş, İbrahim Dıvarcı, Celalettin Berberoğlu, Caner Arabacı ve Tarık Quadır gibi isimlerin görüşlerine yer verildi. Filmin soundtrackinde ise dünyaca ünlü Le Trio Joubran grubunun imzası var.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.