Beşir Ayvazoğlu: Konyalı, Tarık Buğra'ya sahip çıkmalı

Beşir Ayvazoğlu: Konyalı, Tarık Buğra'ya sahip çıkmalı

TYB Konya Şubesi, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla İl Halk Kütüphanesi Salonu'nda 'Tarık Buğra 95 Yaşında' başlıklı bir program düzenledi....

A+A-

TYB Konya Şubesi, Konya Büyükşehir Belediyesi'nin de katkılarıyla İl Halk Kütüphanesi Salonu'nda 'Tarık Buğra 95 Yaşında' başlıklı bir program düzenledi. Yazar Beşir Ayvazoğlu'nun konuşmacı olduğu programa Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun, Eski Tarım Bakanı Prof. Dr. Sami Güçlü, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Kabakcı, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, Eski Milletvekillerinden Hüseyin Arı, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Mücahit Sami Küçüktığlı, Aydınlar Ocağı Konya Şube Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar, basın mensupları, yazar ve sanatçılar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

TYB VEFANIN ADRESİ OLDU

Programın açılışında konuşan TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, 13 yıldır düzenledikleri programlarla Konya'da kültür ve sanatın adresi olmakla birlikte vefanın da adresi olduklarını söyledi. Tarık Buğra'nın Konya'da çok fazla tanıtılamadığına değinen Köseoğlu, "Konya'mızın pek çok değere sahip olması Tarık Buğra gibi bazı isimlerin yeterince işlenememesine neden oluyor. Umarım bu program bir başlangıç olur ve gelecek yıldan itibaren Konya olarak hep birlikte daha geniş kapsamlı programlara imza atabiliriz" dedi. Köseoğlu'nun ardından kürsüye gelen eski Bakan Sami Güçlü de, böyle bir programda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Daha sonra söz alan Büyükşehir belediye Başkanı Tahir Akyürek ise TYB Konya Şubesi'nin takdir edilecek çalışmalara imza attığını, Konya'da büyük bir eksikliği giderdiğini söyledi.

AYVAZOĞLU: KONYALI OLMAKTAN MEMNUNUM

Açış konuşmalarının ardından kürsüye davet edilen Yazar Beşir Ayvazoğlu, Hz. Mevlana'ya muhabbeti olan herkesin kendini Konyalı sayabileceğini ifade ederek kendisinin de bu vesile ile Konyalı olmaktan gurur duyduğunu belirterek sözlerine başladı. Tarık Buğra'nın baba ve annesinden sonra ailedeki tek muhafazakâr kişi olduğunu, onurlu ve objektif bir yazar olarak mücadele ettiğini kaydetti. "Türk Edebiyatına birçok eser kazandıran Tarık Buğra'nın ortaokulda şair-sanat tarihçisi Rıfkı Melül Meriç gibi iyi bir Türkçe öğretmeni şansının olması, yazar olmasında etkili olmuştur" diyen Ayvazoğlu, iyi bir Türkçe ve Edebiyat öğretmeninin Tarık Buğra'da olduğu gibi insanın istikametini değiştirebileceğinin altını çizdi. Tarık Buğra'yı hayatta iken de ilk defa gerçek anlamda TYB'nin takdir ettiğini kaydeden Ayvazoğlu, "Ankara'da "Tarık Buğra 75 Yaşında" adıyla bir program gerçekleştirilmişti. O zaman ben de bir konuşma yapmıştım. Tarık Buğra'nın nasıl duygulandığını anlatamam" dedi.

KONYA LİSESİ'Nİ BAŞARIYLA TAMAMLADI

Yazar Beşir Ayvazoğlu, Tarık Buğra'nın Konya'nın Akşehir ilçesinde dünyaya geldiğini, Küçük Ağa romanındaki mekânların ve kahramanların burada şekillendiğini vurgulayarak Konyalıların böyle bir değere sahip çıkmalarını, isminin de bir yere verilerek yaşatılması gerektiğini söyledi. Program sonunda Beşir Ayvazoğlu'na günün anısına Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu, Aydınlar Ocağı Konya Şube Başkanı Dr. Mustafa Güçlü ve Yazar Saime Yardımcı tarafından çeşitli kitaplar, katılım belgesi ve çiçek takdim edildi. Program toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.