Can kaybı 20 bini aştı

Can kaybı 20 bini aştı

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 21 bin 43'e yükseldi.

A+A-

Büyüklükleri Pazarcık'ta 7,7 ve Elbistan'da 7,6 olarak ölçülen ve 11 ilde büyük yıkıma yol açan depremlerde yaralananların sayısı ise 80 bin 88 kişi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cuma günkü konuşmasında depremden etkilenen illerde yurt dışından gelen ekiplerle birlikte 141 bini aşkın personelin görev yaptığını açıkladı.

Bu kişilerin arasında arama kurtarma görevlilerinin yanı sıra yardım görevlileri de bulunuyor.

Yurt dışından gelen arama kurtarma personeli sayısı da 6 bin 810'a ulaştı.

Erdoğan, Osmaniye'de yaptığı açıklamada 6 bin 444 binanın yıkıldığını açıklamıştı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) yaptığı son açıklamada da Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Adıyaman, Osmaniye, Hatay, Kilis, Malatya ve Elazığ illerinde depremzedelerin barınması için yaklaşık 100 bin çadırın kurulduğu belirtildi.

AFAD, 10 Şubat saat 15:30 itibarıyla 81 bin 415 depremzedenin diğer illere tahliye edildiğini duyurdu.

Şanlıurfa ve Kilis'te arama kurtarma çalışmaları sona erdi.

 

80 BİN 863 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre; "Afet bölgesinden tahliyelerimiz #AFAD koordinasyonunda devam ediyor. Jandarma tarafından oluşturulan tahliye noktalarından yürütülen tahliye çalışmalarında şimdiye kadar; karayolu, demiryolu, havayolu aracılığıyla toplam 80.863 vatandaşımız tahliye edilmiştir" denildi.

DEPREM SON DAKİKA - GÜNCEL: Bilanço giderek ağırlaşıyor! 11 Şubat 2023 depremde kaç kişi öldü, kaç kişi yaralandı? Gaziantep deprem ölü vefat sayısı ve yaralı sayısı kaç oldu?DEPREM SON DAKİKA - GÜNCEL: Bilanço giderek ağırlaşıyor! 11 Şubat 2023 depremde kaç kişi öldü, kaç kişi yaralandı? Gaziantep deprem ölü vefat sayısı ve yaralı sayısı kaç oldu?DEPREM SON DAKİKA - GÜNCEL: Bilanço giderek ağırlaşıyor! 11 Şubat 2023 depremde kaç kişi öldü, kaç kişi yaralandı? Gaziantep deprem ölü vefat sayısı ve yaralı sayısı kaç oldu?DEPREM SON DAKİKA - GÜNCEL: Bilanço giderek ağırlaşıyor! 11 Şubat 2023 depremde kaç kişi öldü, kaç kişi yaralandı? Gaziantep deprem ölü vefat sayısı ve yaralı sayısı kaç oldu?DEPREM SON DAKİKA - GÜNCEL: Bilanço giderek ağırlaşıyor! 11 Şubat 2023 depremde kaç kişi öldü, kaç kişi yaralandı? Gaziantep deprem ölü vefat sayısı ve yaralı sayısı kaç oldu?​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.