Çanakkale Mektupları Anlatıldı

Çanakkale Mektupları Anlatıldı

Bu yıl 20. kuruluş yılına ulaşan Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, 2014 Kültürel Etkinlikleri'ne Konya İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlediği...

A+A-

Bu yıl 20. kuruluş yılına ulaşan Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Konya Şubesi, 2014 Kültürel Etkinlikleri'ne Konya İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlediği 'Çanakkale Mektupları' Konferansı ile başladı. TYB Yönetim Kurulu Üyesi Hüzeyme Yeşim Koçak tarafından hazırlanan, Selçuk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Arıkan'ın konuşmacı olarak katıldığı konferans büyük ilgi gördü. Programa TYB Konya Şube Başkanı M. Ali Köseoğlu'nun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın Halkla İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu, İl Halk Kütüphanesi Müdürü Hasan Coşar, Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, akademisyenler, gazeteciler, yazarlar ve öğrenciler katıldı. Arıkan konuşmasında Çanakkale Savaşları döneminde yazılmış olan mektupların edebi seviyesine de değinerek bugün Türkçenin düşmüş olduğu durumdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

BALKAN YENİLGİSİNİN RÖVANŞI

Arıkan Çanakkale Savaşının aynı zamanda Türk'ün Balkan harbinde alnına çalınan karayı silme savaşı olduğunu da belirterek bir mektupta geçen "...Geçen Balkan Harbinde Makedonya'da bulunarak vatanıma hizmet edemediğimden veyahut hiç olmazsa Selanik derbendinde babamın kemikleri dibinde kendime bir mezar yapamadığımdan giryan idim. Fakat lehülhamd bu defa vatanımı istilaya gelen alçak düşmanın karşısındayım..." satırlarını okudu. Yine Hüseyin Sabri Bey'in akrabasına gönderdiği şu satırlara dikkat çekti: "...Balkan Muhaberesinde pak nasiyemize haksız bir suretle sürülen o lekeyi hamd olsun kanımızla sildik, temizledik..."

Yrd. Doç. Dr. Mustafa Arıkan konuşmasını Mehmet Akife Fatiha göndererek ve Çanakkale şiirini okuyarak son verdi. Programın sonunda TYB Konya Şubesi adına Yrd. Doç. Dr. Mustafa Arıkan'a Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanı Ahmet Köseoğlu kitap takdiminde bulundu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.