Dr. Adnan Şekerci ve Dr. Aydın Beyatlı'dan TYB Konya Şubesine Ziyaret

Dr. Adnan Şekerci ve Dr. Aydın Beyatlı'dan TYB Konya Şubesine Ziyaret

Dr. Adnan Şekerci ve Dr. Aydın Beyatlı'dan TYB Konya Şubesine Ziyaret

A+A-

Türkmen Kültür Merkezi Irak Edebiyatçıları Birliği Başkan Yardımcısı Dr. Adnan Şekerci ve Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Dr. Aydın Beyatlı, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şube Başkanı Ahmet Köseoğlu'nu ziyaret ederek kültürel iş birliği ve etkinlikler üzerine önemli konuları ele aldılar.

Ziyarette, Konya ile Bağdat ve Kerkük arasındaki kültürel bağların güçlendirilmesi ve edebiyat alanında iş birliği potansiyelinin artırılması konusunda önemli adımlar tartışıldı. Irak'taki Türkmen kültürünün ve edebiyatının tanıtımı ile Türkiye'deki edebiyat ve kültür faaliyetlerinin birbirine yakınlaştırılması konuşuldu.

Ahmet Köseoğlu, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Irak'taki Türkmen kültürüne ve edebiyatına verilen önemi vurguladı ve bu alanda yapılacak ortak etkinliklerin ve projelerin gelecekteki iş birliğini güçlendireceğini belirtti.

Dr. Adnan Şekerci ve Dr. Aydın Beyatlı ise Türkiye'deki edebiyat ve kültür faaliyetlerini yakından takip ettiklerini ve bu alandaki iş birliğinin gelişimine katkı sağlamak istediklerini belirttiler. Bağdat ve Kerkük'teki edebiyatçılarla ortak projelerin planlanması ve kültürel etkileşimin artırılması için atılacak adımların önemine vurgu yaptılar.

Ziyaret sonunda Başkan Köseoğlu, TYB Konya Şubesinin son yayınlarından "40 Ambar" , "Cumhuriyetin 100. Yılında" ve şehirler üzerine kaleme aldığı son kitabı "Kendini Arayan Şehir"i takdim etti.

whatsapp-image-2024-05-08-at-12-25-06.jpegwhatsapp-image-2024-05-08-at-12-25-01.jpegwhatsapp-image-2024-05-08-at-12-24-58.jpeg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.